Beklædningen til strandjagten er vigtig af flere grunde.


Først og fremmest skal man tænke i sikkerhed, der skal være plads til redningsvesten, eller noget andet som kan gøre det ud for en redningsvest. For eksempel en CE-godkendt flydedragt, tørdragt eller overlevelsesdragt.


En nødsender vil være er en rigtig god livsforsikring, læs mere her

waders

  • Beklædningen skal kune apsorbere sved og holde kroppen mest mulig tør og varm, for eksempel sved-transporterende undertøj.
  • Beklædningen må gerne tilpasses vejret og vandtemperatur. Brug "lag" metoden, flere lag tøj. Uld har den fordel, at den også er varm selv om det bliver vådt.
  • Til at dække mit hoved, bruger jeg en fleecehue som jeg ligeledes har i grøn og i hvid.
  • Til fingerne bruger jeg de hvide strikhandsker med gummidutter, hvor jeg har klippet lidt af aftrækkerfingeren. Har altid to par med, hvis de ene par bliver for våd. Det virker fint for mig, der findes dog et hav af andre hansker man kan anvende. Lige fra gummihandsker til handsker med indlagt varme.

Jeg har som udgangspunkt altid min CE-godkendte flydedragt på, og tilpasser tøjet underneden til vejr og vandtemperature. Uden på flydedragten har jeg mine neoprene waders og min hvide regnjakke af typen anorak. Den fåes både i Hvid og i grøn, brug den grønne hvis man ligger i mellem sten eller sivkanter og den hvide, hvis du ligger på åbent vand.


I menuen "Ny på vandet" ligger der en artikel om det at, falde i vandet med strandjagt beklædning og kravle op i en pram og meget mere leg i vandet. Det er ganske lærerige film.

Klik her for at komme til artiklen om det at falde i vandet.Fleece hue

Fleecehue

Handsker