Kunne du tænke dig at komme i gang med strand- og havjagten ?


Så kan du her på siden finde en stor del af den hjælp du behøver for at komme i gang. Siden kan ikke tage dig med ud på den første jagt, men ved at studere linkene herunder, vil du blive klædt nogenlunde på til, at møde jagten på vandet.


Introduktion til strandjagten.


En film om det udstyr der er nødvendigt og en indsigt i hvordan livet som strandjæger er: Du kommer med ud på vandet fra tidlig om morgenen.

Se introduktion til strandjagten på film, produceret af Danmarks Jægerforbund: Klik her:


Har du ikke selv udstyr endnu, så er det muligt i flere jagtforeninger landet over, at låne pramme med tilhørende udstyr.

Link til jagtforeninger med lånepramme, klik her:


Først og fremmest er det vigtigt, at du tænker på, at vandet på dette tidspunkt af året er så koldt, at det kan have triste konsekvenser hvis man falder i. Derfor bevæg dig ikke ud hvis du er det mindste i tvivl om vejret er godt nok. Det vil også være fornuftigt, at have en makker med som evt. kan træde til hvis uheldet er ude.

Link til gode råd om beklæding: Klik her:


Har du planlagt en jagt er det fornuftigt, at følge med i vejrudsigten i dagene op til jagten, her er DMI og Sejladsinformation gode. Solens op og nedgang er også vigtig, at kende for det planlagte område. Link til vejret, sejladsindformaion og almanak: Klik her:


Der er en række begrensninger i jagten på søteritoriet og dermed kan man ikke bare jaget frit alle steder. På Natyrstyrelsen’s hjemmeside kan man finde svaret på, hvor man må jage.Link til forklaringer og hvor du skal lede: Klik her:


Teknikken i selve jagten er noget som man skal lære og skabe sine egne erfaringer, hvordan du kan gøre kan du læse lidt om her:

Link til gode råd om selve jagtteknikken: Klik her:


Skal der lidt informationer til om bådene og udstyret, så er her et par steder her på siden, der er hver at besøge:

Link til Bådarkivet: Klik her:

Link til Usdtyr: Klik her:


Når du er kommet af sted på vandet og det giver afkast, så har man en god råvare til et godt måltid, hvor der kan hentes inspiration på her:

Link til jægerkøkkenet i forummet: Klik her:


Ud over at studere ovenstående link vil vi opfordre til at bruge forumet på strandoghavjagt.dk hvor du som ny kan søge, men også bidrage med den viden du selv tilegner dig. Ud over den hjælp du kan hente her på Strandoghavjagt.dk har du også mulighed for at benytte netværket af strand- og havjagtskoordinatorer i Danmarks Jægerforbund, som også kan lede på vej.


Knæk og Bræk

Carsten Holm Clausen