Patronerne skal opbevares under jagten og her er der flere forhold, som gør sig gældende.


Det skal være hurtigt at få patronerne frem og det skal måske være muligt, at holde styr på flere forskellige størrelser. Det er også vigtig, at kunne holde patronerne tørre. Patroner der har fået saltvand på sig, har den trælse egenskab; de ruster.


Nogle benytter en separat patronholder til, at montere på kolben, som for eksempel anvendes til affangning af en anskydning, her er det at anbefale at benytte mindre hagl. Den kan også anvendes til patroner med store hagl i tilfælde af at der kommer gæs. Når man ligge på svømmeande jagt.


waders

Foto: Claus Lind Christensen


Det ser måske lidt teknisk ud, det virker godt og specielt med hensyn til fangstskud, hvor udgangspunktet er hurtighed. Vurdere selv om det er noget du vil komme til at bruge.


waders

waders

Foto: Claus Lind Christensen


At holde krudtet tørt og patronerne beskyttet med saltvand er en god ting, her kan man opbevare ekstra patroner pakket i mindre portioner i plastposer. Hvordan man gør er meget forskelligt og der findes mange metoder.
Jeg har benytter en boks til 25 patroner med et låg der ikke kan falde af. De er ikke vandtætte, men beskytter mod det værste vandsprøjt, har den til at stå ved siden af mig i prammen. Patronerne er nemme og hurtige, at få fat i og jeg ved altid hvor de er.


waders

Foto: Carsten Holm Clausen


Til opbevaring af disse patronkasser har jeg købt en klar plastboks med låg som er noget mere vandtæt uden, at være det. I denne har jeg plads til 3 kasser af 25 patroner + ekstra handsker, hue, pandelampe og lidt mundgodt. Sidste nævnte er min livlineHar man et batteri ombord i båden, kan man også fremstille en varmekasse til patronerne. Kulde kan få nogle patrontyper til, yde væsenlig mindre. Det går ud over hastiheden af haglene og dermed anslags energien, det er ikke godt og kan medføre mange anskydninger.
Derfor er det vigtig, at være opmærksom på dette og vælge patroner hvor der er anvendt en krudttype, der ikke er kuldefølsom.


waders

waders

Foto: Peter Rosenberg


Denne kasse er fremstillet af en metalkasse som er isoleret med flamingo.
Varmen leveres af et varmelegeme fra et lastbilsidespejl og temperaturen ligger på ca. 20°.
Kassen er fremstillet af Peter Rosenberg.


Af: CHC og CLC