Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig
  • Side:
  • 1

EMNE:

Jule leverpostej 07 dec 2018 15:59 #2012

  • HIT7
  • HIT7's profilbillede Emne forfatter
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Indlæg: 182
  • Modtagne Tak: 38
Jule ande leverpostej!

Indmad fra vildt er luksusvarer.

Efter at have ordnet 20 hvinænder 2 pibeænder og 5 bramgæs lå jeg inden med en god portion lever.
Dem prøvet jeg at lave leverpostej ud af og det bliver ikke sidste gang.

Jeg skulle dog nok have gjort mig mere umage med at få det sidste blod af leveren, og lige duppe den ordenligt af. Men det betød ikke meget for smagen og jeg vil garantere en lækker oplevelse hvis du følger disse råd.

Jule Opskrifte.
Kog samme mængde spæk som der er lever i godt 10min, plus ca en pakke bacon.
Lad det køle lidt af og blend så det hele med 2 løg.
Tilføre ca en halvanden teske salt.
En hel til halvanden teske stødt allehånde.
En halv tesk stødt nelliker.
2 æg og røg det godt sammen
Tag 100g smør i en gryde og smelt det.
Jeg brugte halv baconfedt og halv smør.
Tilføre ca 125 til 150g mel og jævn det ud i gryden sammen med lidt mælk og lade det bage lidt af.
Tilføre i skålen med din dej og rør det godt sammen.
Tilføre nu ønsket mængde friskkværnet peber.

Hvis det bliver for tykt brug lidt af væsken fra da du kogte spæk og bacon.

Kom det i alu bakker, du kan vælge og smøre dem, men jeg undlod og det var ikke et problem.

Jeg pyntede med bacon på toppen og bagte dem i et vandbad på 175 grader i en halvanden time.

Kom på frisk rugbrød med kold smør på, og pynt med rødbeder

Velbekomme og knæk og bræk.
Følgende bruger(e) sagde tak: CHC

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sidste redigering: af HIT7.
  • Side:
  • 1