Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig
  • Side:
  • 1

EMNE:

Røgning af andebrystet. 20 jan 2018 15:21 #1135

  • HIT7
  • HIT7's profilbillede Emne forfatter
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Indlæg: 182
  • Modtagne Tak: 38
Jeg er ved at begive mig ud i røgning på webergrillen der hjemme.
Har varmrøget fisk masser af gange på weberen med gode resultater men denne gang skal de koldrøges og det har jeg ikke prøvet før.

Kødet har nu ligget i en saltlage med en et par Laurbærblade of lidt enebær i 14 timer.
Ca. 150g salt og 30g rørsukker per litter vand og har brugt 2L vand.



og er så nu hængt til tøre ude i carporten. Regner med de kommer til at hænger der et halvandet døgn



Halvdelen er vendt i timian og groft peber inden det blev hængt op.

Til formålet har jeg købt 25kg salt og 15kg bøgesmuld så der også skulle være til flere forsøg en anden gang.



Så nu det bare og vente igen til jeg skal koldrøge det og er ret spændt.

Hvis nogen ligger inde med gode fif til saltlager tøring eller røgetid så kom gerne med dem :side:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sidste redigering: af HIT7.

Røgning af andebrystet. 22 jan 2018 08:20 #1141

  • Wac
  • Wac's profilbillede
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Indlæg: 163
  • Modtagne Tak: 53
Hejsa.

Jeg gør sådan her:

150 g alm salt, 30 gram sukker, 1 liter vand og så stavblender jeg det til salt og sukker er opløst. (Ganger det op så kødet er dækket)

Kødet ligger så i lage i 24 timer.

Udvander derefter i rent vand 1-2 timer og hænger til tørre i køleskabet i 2 døgn.

Nu ryges der i 12 timer, tørres 10-12 timer igen på køl og ryger dem igen 12 timer og så hænger de til tørre en sidste gang i køleskabet et døgns tid eller to.
Følgende bruger(e) sagde tak: HIT7

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Røgning af andebrystet. 23 jan 2018 00:06 #1153

  • HIT7
  • HIT7's profilbillede Emne forfatter
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Indlæg: 182
  • Modtagne Tak: 38
Det lyder jo lige til og simpelt.
Tak :)
Må man spørge om hvorfor hviletid og tørring mellem røgning?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sidste redigering: af HIT7.

Røgning af andebrystet. 23 jan 2018 07:44 #1156

  • Wac
  • Wac's profilbillede
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Indlæg: 163
  • Modtagne Tak: 53
Det må du ikke nej, for jeg ved det ikke :D Det var en ren ABC opskrift jeg fandt og brugte uden nogen dybere forklaring desværre. Men det er den opskrift jeg bruger hver gang :)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Røgning af andebrystet. 25 jan 2018 18:05 #1165

  • HIT7
  • HIT7's profilbillede Emne forfatter
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Indlæg: 182
  • Modtagne Tak: 38
Så fik det lidt mere røg og modenings tid.

Og tro faktisk kun det bliver endnu bedre fra nu af som det ligger på køl i madpapir.

Det blev til 2 døgns tøre tid.
Røgning godt 24 timer også et døgns hænge tid.

Er sikker på mere tøre tid her efter vil gøre det endnu bedre.
Piband og edderfuglen her er godkendt af ungerne og ut.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sidste redigering: af HIT7.
  • Side:
  • 1