Strandjægerskydning - 2017

Tekst og foto, Af: John Friborg


Fra Lørdag den 17. august kl. 9.00, til søndag d. 18 august, på Østjysk Flugtskydnings Center og i Horsensegnens Strand- og Landjægeres klubhus på Horsens Havn.

Efter et bestyrelsesmøde i Horsensegnens Strand- og Landjægere samt en del forberedelse, oprandt dagen for den 17. Strandjægerweekend


Fredag aften var engagerede medlemmer trommet sammen på Østjysk Flugtskydnings Center. Der blev hentet kastemaskiner, lavet opstillinger på standpladserne og gjort klar til skydningen.

Tidligt lørdag morgen blev vejrudsigten checket endnu en gang. Der var metrologiske helgarderinger, og som altid var der en sky med regndråber indtegnet på vejrkortet. Standpladserne var klar, og så var det tid til morgenkaffe og rundstykker.
Der var tilsagn fra 2 udstillere i år. Kim fra ”Duckhouse.dk” og Dennis fra ”DKWAI” stillede op og viste spændende lokkegrej, jagtudstyr, kald og lækre nye musthaves til jægerne. Lørdag formiddag viste vejret sig heldigvis fra den bedre side, og Christian fik travlt med kortsalg og indskrivning på computeren. Skydningen var i gang!

På skeetbanen havde Knud Ernst og Erling opstillet en bane, som de helt uden pral kaldte for ”primærbanen”. Skydningen foregik fra pram, skydeskjul og jagtstol. Forbierne kunne iagttages fra tilskuerrækkerne ved Ø.F.C. klubhuset, og det lagde lidt pres på skytterne.

Torben, Jan, Mogens og Jørgen var på banen ved Olympisk Trap. Her kunne skytterne bl.a. prøve at skyde fra et camoufleret gåseskjul til markjagt. Slet ikke det samme som at stå klar på flisen.

Søren og Sanne havde stillet en Korsør pram og et skydeskjul op på bane 3 ved Nordisk Trap. Selv om der kun var to standpladser, gav banen store udfordringer.

Ved middagstid kunne skyerne ikke holde tæt længere, og mange benyttede bygerne til at smage de lækre ribbensandwich i klubhuset. Vejret kunne dog ikke holde skytterne fra standpladserne, og skydningen fortsatte.

Resultaterne: Vi havde på forhånd valgt at afsætte et par af præmierne ved lodtrækning blandt deltagerne, så der var præmier til både mesterskytter og amatører. Der blev skudt bravt, og der blev kastet omkring 3500 duer ved skydningen.
”Banen rundt” blev vundet af en gammel kending med en flot serie på 51 ud af 54 duer.


strandjægerskydning 2017

Placering Navn Hvor fra Træf/skud
1 Brian Nielsen Hedensted 51/56
2 Henrik Thyssen Ribe 47/54
3 Alex Hjort Herning 46/57
4 Mogens Johansen Ribe 46/57
5 Ole Iversen Vorgod 44/55
6 Carsten Holm Clausen Skanderborg 44/57
7 Robert Christoffersen Horsens 43/57
8 Stefan Knudsen Videbæk 43/58

Efter skydningen blev der pakket sammen og dækket op til spisning i Horsensegnens Strand- og Landjægeres klubhus på Horsens Havn. Her havde Kirstine købt ind og sørgede for godt og rigeligt mad til strandjægerne. Som sædvanligt blev det en hyggelig aften med masser af jægersnak.

Søndag morgen blev der serveret morgenbuffet, og vi kunne sidde ude og nyde vejret. Ud af de 15 morgenfriske, var der vist et par strandjægere, der var lidt matte i sokkerne. Det hjalp med kaffe og rundstykker. Vi havde en udfordring med det gamle slæbested, hvor Horsens Kommune havde gravet op til det nye slæbested og spærret af.
Heldigvis havde vi en aftale med Horsens Kajakklub om lån af bro og slæbested, og her afprøvede vi et par Carl-Emil pramme, en Bredgård jagtbåd og en kajak, der var rigget fornuftigt til opsøgende jagt. Der var ikke helt så mange både i vandet som vi plejer, men dem der var, blev flittigt brugt. Der var også mange interesserede, der lagde vejen forbi. Traditionen tro skulle nogen hoppe i vandet og afprøve et eller andet. Vi så hvordan en tørdragt reagerede uden redningsvest – spændende.
Søndag eftermiddag lukkede og slukkede vi for den 17. Strandjægerweekend, med håb om, at der er opbakning til den 18. af slagsen næste år.


strandjægerskydning 2017

Duckhouse.dk


strandjægerskydning 2017

dkwai.com


strandjægerskydning 2017

”Primærbanen” på Skeetbanen, nedenfor Ø.F.C. klubhuset


strandjægerskydning 2017

”Bane 2 ”Krudtbanjoen”


strandjægerskydning 2017

Korsørprammen i forgrunden, på bane 3.


strandjægerskydning 2017

Højt humør ved H.S.L. klubhuset søndag morgen


strandjægerskydning 2017

Ænderne tager ikke megen notits, af de fire strandjægere i Carl-Emil prammen.


strandjægerskydning 2017

strandjægerskydning 2017

En tørdragt afprøves i havnen. Det ser ud til, at der kunne være behov for en redningsvest!


strandjægerskydning 2017


Horsensegnens Strand- og Landjægere siger tak for denne gang – vi ses til Strandjægerweekenden 2018