I ly af mørket

Af: Doktoren


Et nyt år var startet, og jagtsæsonen nærmede sig så småt sin afslutning. En kammerat og jeg havde længe snakket om vi igen skulle på aftentræk efter en lang periode hovedsageligt med morgentræk. Torsdag d. 7/1 bød chancen sig, vind fra nord/øst, 4-6 m/s og højvande. Det var lovende betingelser, da højvande ofte betyder et godt træk i vores lokale jagtområde.

Kl 15 kørte bilen ud af indkørslen og turen gik nu mod fjorden. Forventninger var i top, og det samme var humøret. Aftentræk er altid lig med hygge på højeste niveau og denne dag var ingen undtagelse. Prammen kom i vandet, og stagen skubbede prammen fremover vandet, mens snakken gik. På vej mod vores “spot” så vi flere hundrede ænder, så forventninger steg yderligere. Efter ca. 20 min landede vi endelig på pladsen.

Camouflagen forklædte nu prammen, det sidste overtøj blev taget på, nu kunne kulden og ænderne bare komme an, klar det var vi. Og dog, alt i mens snakken gik over en sodavand og en småkage kom en gråand flyvende hen over himmelen, vi kunne blot være statister til en ellers perfekt skudchance.

Mørket faldt på, og det virkede mest af alt som om ænderne var gået i seng. Forventninger faldt og tanken om en nul-tur begyndte langsomt at snige sig ind.
Der var efterhånden ved at være 30 minutter tilbage af skydetid og det var efterhånden blevet svært at se noget. Lige pludselig ud af det blå brød en brunnakke stilheden, min kammerat svingede bøssen og i et perfekt skud endte den i baljen. Nul-turen var nu afblæst. Kun 5 minutter efter kiggede 2 brunnakker forbi igen, og min kammerat hev den ene ned fra luften.

Nu var der efterhånden godt gang i trækket kunne vi høre, lyden af ænder er en unik oplevelse hver gang. med 15 minutter tilbage af skydetid kom en flok gråænder glidende ind i mørket og nærmest synkront afgav vi begge skud, hvorefter to pæne og store andrikker faldt ned fra himmelen.

Ligesom ænderne, gled vi i ly mørket hjemover, over fjorden som denne aften igen havde leveret en enestående oplevelse, der blot bekræfter hvorfor strandjagten og de vilde ænder er en unik oplevelse hver gang, uagtet om turen ender med nul ænder, eller som denne januar aften, med 4 på dæk.

mvh Jonas Sørensen "Doktoren"


parade på prammen