Første gang i egen pram, første jagt i år og første Canadagås. September 2014

Af: Brian (diablomandk)


Endelig blev det den 1.9. og jeg skulle passe mit job øv øv øv. Men siden jeg sidste år fik jagttegnet, har jeg været med et par gange i en lånt pram. Jeg har da også fået et par måger og skudt en fin and som landet fint i rørene, så jeg aldrig fandt den selv om hunden min makker havde med ledte godt efter den.

I løbet af sommeren fik jeg en gammel selv bygget pram, som jeg har brugt tid på at malet og ellers gjort klar. Her i ugen før jeg kunne komme afsted, fik jeg et godt tilbud på en Jafi. Så har ikke bare min egen pram, jeg kan også have en ven med.

Thomas, som jeg kun har snakket med på Facebook ville så også gerne prøve pramjagten. Dette skulle så blive vores første møde, og jeg skulle ud for første gang i egen pram. Vi var langt mere grønne end hvad godt er.
Hjem fra jobbet, få pakket prammene og ellers gøre alt klar. Jeg ville godt tidligt afsted for jeg havde tænkt at, der måske ville være sort at pramjæger og svært at finde et sted for os.
Vi kørte i kø af folk der var på vej hjem fra arbejdet m/m så klokken var da 16.30 da vi kom til havnen i Reersø. Vi kunne her se at, vi ville være helt alene, på de 3 steder jeg kender og som jer tror ville kunne kaste en chance af sig.

For ikke at presse os for meget, trak vi prammene til det nærmeste sted, som ligger helt ude på en spids til venstre fra havnen. Ser man på kortet fra naturstyrelsen kan man se at, de sidste 30 m her er man i zonen af hvor man godt må jage.
Det tog os ca. 25-30 min at komme på plads og fik smidt lokkerne ud. Thomas skulle smide de efterårs lokker jeg har ud til venstre for ham, men da der var lidt filt i linerne smed han dem bare i en klump.

Jeg tror ikke der vil komme brunnakker men så er da der lidt liv. Jeg selv smed mine dyre gråande lokkere og et par krikandelokkere ud plus den ene gås jeg har.

Ja, jeg har jo sat lidt rørisolering på Biltemas grågås og ville lige se om den så kunne flyde, inden jeg lavede alle dem jeg har, på denne måde. Den lå fint på vandet, så et godt råd er hermed givet videre.


Jæger og hans pram

Foto: Brian


Nå men her ligge vi så, ingen vind og ikke en sky at se og alt alt for tidligt så det er jo bare at slappe af og nyde livet.
Et par flokker af rødben kommer flyvende forbi som små jægerfly, med en utrolig fart. Jeg hiver bøssen til skulderen og tør træner lidt på dem. Vi drikker kaffe og spiser lidt. Min bror som bor ikke langt her fra kikker forbi, men der sker bare intet.

Da klokken bliver 20 og det tidlige tusmørke begynder at vise sig begynder mågerne at trække og jeg fortæller Thomas at, det nu ikke vil vare længe før det hele skulle begynde.
Vi retter lidt på camouflagen m/m og selv om vi har siddet lang tid nu mander vi os op, til at der snart gerne skulle ske noget. Jeg har dog ikke set en eneste and hvilket bekymre mig lidt, for normalt svømmer de inde hvor de ellers er fredet.

Det bliver mere mørkt og da klokken er 21 spørger Thomas mig, om ikke vi bare skal pakke sammen. Jeg fortæller ham, det hele begynder først nu og i samme sekund, kan vi høre en flok gæs, der højt oppe flyver ud fra land.
Jeg puster så godt jeg har lært i kaldet og ved flok nr. 3 svarer de mig, og så er det vi opdager der også sidder 2 jæger inde på land, som har gang i gåse kaldet.

Gæssene er meget højt oppe og der bliver kun mere mørkt, Thomas spørg igen om vi skal slutte. Jeg kikker mig omkring og nikker men lige som jeg skal til at aflade høre jeg et gåse kald. Jeg er jo ny jæger så jeg efterliner bare dens kald, og jeg kan høre et sted derude, de kommer nærmer. Hvisker til Thomas han skal gøre sig klar og lige som jeg skal til at dreje hovedet slår de ned på vandet ca. 15 m fra os.

NU råber jeg og skuddet går. En masse vinger basker op ad jeg tænker om jeg skal skyde igen bare ind i de mange vinger, men husker en gammel jæger der har fortalt mig. Først når jeg er helt sikker på den første jeg skød på er helt død, kan jeg skyder på nr. 2 så jeg venter lidt.
Da flokken er kommet godt op kan vi se der i vandet ligger 2 gæs en helt til højre hvor jeg skød til og en til venstre for mig, den side som Thomas skulle tage sig af.

Alt var gået efter aftalen og vi kunne hoppe ud af prammen og hver hente os dette års første fugl. Den første canadagås, første gang i egen pram, så på mange måder er der mange ting, denne dag som er første gang.

Hvilken herlig tur, jeg skal helt sikkert afsted igen.
Knæk og bræk
Brian


Parade

Foto: Brian