Et godt jagtår, sæsonen 2014.15

Af: Sebastian Strøer


Vente tiden havde været lang op til denne jagt sæson, grunden var måske fordi det kun er mit 4. år på vandet og havde lige fået investeret i en Leon Smith kravlepram.

Det blev endelig D. 1. september, jeg befandt mig i et område som jeg plejer at komme hvert år. Tager altid ud dagen før, for at observer fuglene og nyde den friske luft. Jeg lå klar i prammen lang tid før skydetid og lå med forventningsglæde og håb om de gråænder og gæs som jeg havde set dagen inden, ville komme igen. Kunne jeg få mine første kravle chancer?
Dagens resultat blev 4 vilde gråænder skudt på træk, nu var sæson ligesom i gang!.

I løbet af denne sæson havde jeg haft held med gæssene, specielt i september havde jeg nogle gode dage i min kravlepram. Husker bedst den dag, hvor jeg var blevet sendt hjem fra arbejde, da der var skybrud og god vind fra øst.
På vej hjem i bilen begyndte jeg at planlægge en tur på vandet, kravle prammen stod allerede klar på traileren, så afsted det gik mod et område som jeg længe har haft i tankerne om at prøve.
Jeg må indrømme at jeg lå derude med piskende regn, hård vind og var våd helt ind til skindet, der sagde jeg til mig selv. Jeg tager ikke hjem før jeg har skudt en and 30 minutter efter havde jeg skudt 3 brunnakker og 1 grågås.


Parade

Foto: Sebastian Strøer


Jeg havde rigtig mange gode ture, det var ikke altid de ture hvor man skyder noget som er de bedste. Nyder at være i et med naturen, bare sidde og lytte til de forskellige vadefugle, ænder, gæs, måger osv. Som lever ude i det jeg kalder friheden.

Jeg er den eneste ud af en jagt familie, som driver strandjagten, når jeg bliver inviteret på en fællesjagt og jeg så takker pænt nej tak, på grund af at jeg hellere vil ud på vandet. Spørger folk mig tit, hvad er det som driver dig derud.
Kan jeg kun sige at, når du først har været i en pram på en dag hvor alt går op i en højere enhed, det kan både være en dag hvor fuglene bare vil ned i lokkerne eller den dag hvor vejret bare viser sig fra sin bedste side, så er det rent medicin.


Jæger i kravlepram

Foto: Sebastian Strøer


I denne sæson havde jeg besluttede mig for at fokuser mere på jagten efter Edderfuglene fra trækpram. Besluttede mig allerede inden sæsonen, for kun at jage edderfuglene når frosten kommer.

Ser denne jagtform som en vinterjagt for mig og brugte mange timer ved kysten bare med kikkerten.
Hvor jeg holdte tidlig morgen og så hvor fuglene trak på de forskellige dage, i alle mulige vind retninger. Fandt hurtigt ud af hvilke dage jeg skulle jage fuglene, for at kunne få et godt resultat.

Jeg har den holdning at intet bare kommer til en, man skal ud og bruge sin tid på at observer fuglene, før man fortjener eller oplever de gode resultater. Brugte min sidste jagt dag i denne sæson 10 km ude i Kattegat på en revle. Her nød jeg de sidste timer af denne sæson, takker Diana og moder natur for en god sæson.


Jæger med sit vildt

Foto: Sebastian Strøer


”En hver kan blot bøje sin finger, men der skal en jæger til for at lade være. Respekter vildtet både under- og efter jagten”
Knæk og bræk, Sebastian Strøier.