En maj jeg sent vil glemme

Af: Feliasen


For mig har maj måned været en fantastisk tid i år, det har været en måned med både berigelser og gode oplevelser.
det starter med begyndende bukke jagt d 16 hvor jeg møder flere dyr på revirerne som er trofaste i deres rytmer og standfaste med deres ruter og små territorier så jeg starter op med at nyde dem mens jeg stille og roligt får udset mig de enkelte jeg ville kunne komme til at skyde, og efter jeg har stødt en ung gaffel buk et par gange det samme sted og næsten på samme tidspunkt bliver jeg enig om at snyde ham lidt for tager af sted 2,5 timer før og sætter mig midt i brombærrene ca 20 m fra hvor han plejer at ligge.. sider godt og lidt i skjul mens tiden den nærmer sig hans rytme og ganske rigtigt lyd inde fra krattet og hver en fiber i kroppen er helt spændt pilen ligger på strengen alt er helt klar venter kun på hans entre.

Hop hop så står han der fint med de ca 20 meter og siden til og hovedet oppe for at spise blade fra træet, op med buen og trække uden han ser noget alt går som det skal indtil en lille rå kommer hoppende med ud og stiller sig lige bag ham og der er jo gennem skud ..!!!
Forsigtig ned da man ikke lige er så udholdende som man kunne ønske sig med en spændt bue,, hun bevæger sig væk ud til siden og han skridter lidt i mod mig , så op og spænder buen finder sigtet og følger ham til han er inde på 11 skridts afstand nu er det nu og slipper pilen han hopper og vender i luften og løber tilbage ind i krattet.. puha dejligt når alt går op i enhed.
Finder pilen og den beskriver et godt træf , jubbbiiii stille og roligt hjem efter hunden og vi sweiser dyret ca 35 m og får godbid og ros... flot ung buk ligger død foran os og alt ånder stadig ro.


Buk med bue

Foto: Finn H. Eliasen


Så skete der det som er sket mange gange i menneskehedens historie,,, et barn blev født,,. og at det så skulle udspille sig for mig og at jeg skulle være med til at give mit bidrag til befolknings tallet var endnu en kæmpe oplevelse,, ja vi fik en lille dreng den 23/5 stor og velskabt og som nogen ved er han jo et ønske barn og længe ventet, så der er født en ny jæger som med garanti ende med en pram på ryggen og lokker i håret,, jeg skal nok gøre mit bedste til at han bliver en eventyrer.


Ny født dreng

Foto: Finn H. Eliasen


Så en morgen hvor der var skifte ble og moderen var lidt frisk fik man lige et vink om at der var tid til lidt eventyr og fik lov til at tage af sted ud i naturen, skete det igen at, jeg sneg mig lidt rundt og legede indianer med buen og det kan tage lang tid at bevæge sig uset rundt i terrænet ja 100 m kan sagtens tage over en halv time.
Men så får man sig også oplevelser som er de gode af slagsen, dyr der nærmest render ind i en eller ræve hvalpe der snuser til ens støvler eller en knop buk der går med høje knæløft rundt om en på ca. 4 meters afstand.
Jo jo men jeg ser en lille buk stå fuldt optaget af at feje en gren der hænger lodret ned fra træet helt opslugt og jeg er i en afstand på godt 45 m så det går stille og roligt i mod målet med et tempo at selv vinbjerg sneglen ved min side kikkede smilende op og tænkte jeg kommer før dig,,!!"! Nej jeg nærmede mig bukken og den var stadig med bagdelen vendt i min retning så omkring de 20 m var jeg klar til skud.
En dårlig vinkel og højt græs gjorde at, jeg måtte fortsætte og nåede faktisk helt ind på 12 skridt før der var frit skud og spendte buen, fandt sigte samtidigt drejede bukken sig med uret rundt om hænge grenen, og stod lidt med en spids side til mig. Ja på med sigtet og lige da opdagede bukken den mærkelige busk der var kommet frem siden den sidst kikkede den vej, men inden den nåede at, tænke tanken færdig var pilen sendt af sted.

Så en maj, jeg sent vil glemme.


Buk og buejagt

Foto: Finn H. Eliasen