Fra fiasko til succes

Af: Christoffer Jensen


Weekenden den 20, 21 og 22. januar skulle for mit vedkommende være den sidste weekend på jagt i den sæson. Så da jeg havde fri fra skole fredag middag vendte jeg snuden mod Drejø i det sydfynske, hvor jagten skulle forgå. Færgen fra Svendborg til Drejø skulle først gå ved 20 tiden, så det rutinemæssige besøg ved min mormor og morfar var det også tid til. Mormors gode og bestemt nærende mad samt morfars jagthistorier fra stundende tider, hvor edderfuglene skulle fragtes hjem via ladvogn pga. det store antal, er altid en kanon start på weekenden.

Efter en korter færgerejse og en mindre kamp om at få sommerhuset op på mere humane temperaturer røg jeg i seng med håbet om fugle på paraden den kommende morgen. Da vækkeuret ringet en lille time før skyde tid sprang jeg op og fik pakket det sidste til jagten (kaffe, tobak, ostemadder og en øl eller to). Herefter gik turen mod den sædvanlige plads hvor lokkerne blev lagt ud og den første kop kaffe blev skænket inden jagten gik i gang.

Et kvarter inde i jagten kom 6 gråænder svømmende, hvor to af dem ville ind mellem lokkerne. Da de var inde på 20m lettede de og jeg fik skudt to flotte forbiere. Lidt gnaven på mig selv tændte jeg op i piben og tænkte tilbage på sæsonen hvor min skydning ellers startede godt og har været bedre end nogen sinde før.

Nå men sådan kan det gå og der skulle da heller ikke gå længe før endnu et par ænder ville hilse deres plastic venner. Endnu en gang to forbiere. Nå men det var der jo ikke noget at gøre ved. Det var efterhånden blevet lyst og pludselig kunne jeg skimte gæs i venstre øjenkrog. Helt stille blev jeg liggende i prammen til de var en 15 m fra mig, op BANG BANG og det store hul ved siden af gåsen blev endnu større. Så skal jeg ellers love for der blev råbt, skreget, bandet og svovlet over min egen elendighed.

Nå men da jeg var faldet lidt til ro og kunne fokusere på jagten igen (selvom jeg mest af alt havde lyst til at pakke sammen) ville heldet mig, at endnu en flok grågæs ville indover. Så igen helt ned i prammen og vente. Op Bang og den ramte vandet. Så blev der igen råbt og skreget, men denne gang var det af gælde over min første grågås


Gåse parade

Foto: Christoffer Jensen