Endnu en sublim weekend i det vestjyske, december 2009

Af: René Ingildsen


Første weekend i December var planlagt til vi skulle på vores årlige weekendtur i Thyborøn.
Fredagen oprandt hvor køreturen skulle tilbagelægges hvor min makker meldte afbud med sygdom, det kan jo ske for enhver i disse tider, men jeg fik ringet til Iceman og fortalt om mandefaldet hvorefter han fortalte at han var løbet ind i 2 afbud også, nu var vi pludseligt halveret i flokken af jægere, han kendte dog en som muligvis kunne springe til i sidste øjeblik.

Vi skulle på aftentræk så jeg var kommet lidt bagud med tidsplanen da jeg fejlvurderede trafikken om Fredagen voldsomt, så jeg blev ringet op flere gange hvor jeg nu var henne, Ice og Lange var sådan set klar til det der aftentræk,jeg ankom til sommerhuset med næsten hvinende dæk og opdagede at der ikke var nogen der ..... øh prammene var der godt nok, så sad jeg mig til at vente lidt i bilen og lige få kroppen til at arte sig lidt efter den køretur, så ringede Ice hvor jeg var, jeg kunne så stolt fortælle ham at nu havde jeg holdt der klar i 10 minutter om vi ikke skulle på træk ? jo jo lød svaret, men vi skulle lige ind og hente en DVD. Det gav ikke den store mening hvad en DVD skulle på aftentræk, men de ankom ret hurtigt til sommerhuset hvor jeg så til at komme i tøjet mens de riggede prammende på bilerne så vi var klar.


Pramme på trailer

Foto: René Ingildsen


Vel ankommet til stedet havde vi fået travlt da mørket var begyndt at sænke sig, så der blev spredt nogle lokkere ud i en vis fart og vi blev lagt på plads, det skulle vise sig at være spildt arbejde da der intet kom over lokkerne.
Nå, men tilbage i sommerhuset kunne jeg lige få styr på mit sidste grej imens at der blev gjort klar til lidt mad, dette års sommerhus var noget anderledes end det sidste år, hvad der var af kulde sidste år var der dælme af varme dette år, hold da op, der kan man se hvad isolering kan gøre.
Mens maden passede sit i køkkenet gik de to fjernsynsmekanikere i gang med at instalere DVD.


Hygge i stuen

Foto: René Ingildsen


Vi skulle simpelthen se jagtfilm i ventetiden mellem trækkene, det er nu også meget sjovt at se hvordan de kan kalde gæssene helt ind til skjulet.
Mens der kørte film i baggrunden blev vi enige om at det var blevet tiden til damn good coffee,det blev hastigt sat i værk mens vi delte et par øl som var velfortjent.


Hygge i stuen

Foto: René Ingildsen


Ice fortalte at den sidste makker ville træde til Lørdag morgen og tage med på hvinandetræk, han stod da også klar klokken kvalme om morgenen da jeg tog min morgendram til at holde maven i ro, hans ansigtsudtryk var nu ret sjovt da jeg lige tog den lille flaske for munden og tømte den.
Vi kom i tøjet og fik startet bilerne op med trailere fyldt med pramme, vel ankommet til jagtstedet opdagede jeg til min store skræk at UBÅDEN var med igen .... jeg sagde straks, den der sejler jeg altså ikke i, det kom Simon så til, han var jo den nye, Lange forsikrede at den var blevet lavet og den var tæt, vi kom på plads og fik lagt lokkere ud selvom vinden drillede voldsomt, Ice sagde også at det var et helt tosset hjørne den var gået i når vi nu lå hvor vi gjorde, så satte vi os godt tilrette og skulle vente, så satte det selvfølgeligt i med et gevaldigt regnvejr, min jagtlyst kunne ligge et meget lille sted der må jeg nok sige, når der så samtidigt overhovedet intet skete i luften, heller ikke da lyset kom på himlen, fuldstændigt øde var det, så vi lå der ikke så længe som først planlagt for maverne begyndte at sige morgenmad når der nu ikke skete noget alligevel.
Tilbage til slæbestedet skulle det så vise sig at Ubåden godt nok var blevet lavet, men helt tæt var den nu stadigt ikke, det blev selvfølgeligt kommenteret og forsvaret for en kort stund.
Mens vi fik varmet nogle rundstykker kunne jeg lige benytte ventetiden til at få klarhed over hvad vores nye mand Simon så var for en størrelse, det skulle vise sig at han er nyjæger og derved blev han udnævnt til Lærlingen ret hurtigt.


Hygge og frokost i stuen

Foto: René Ingildsen


Efter vi havde slået lidt mave ovenpå morgenmaden skulle vi på den sædvanlige rundtur i de lokale områder, der blev lagt ud ved jagtkiosken da jeg skulle have nye handsker efter den våde omgang om morgenen vidste jeg at mine ikke kunne nå at tørre, det er faktisk en rigtig fin forretning, nogle af hans ting er han faktisk ret billig med må jeg nok være ved.
Vores rundtur gik som den plejede på den lokale grill og spise middagsmad og så rundt i samtlige dagligvareforretninger og handle da vi hele tiden liiiiige skal have den ting også til Langes store irritation, for vi skulle altså tidligt på aftentræk så vi var klar denne gang.
Vi kom da også til aftentrækket rigeligt tidligt og fik lagt lokkere ud og kom på plads, igen drillede vinden ved at være i det forkerte hjørne så det eneste vi så var 3 gråænder som egentligt kom til et godt spidsskud, men Ice og jeg sad og fumlede med at tænde en smøg så vi havde ikke tid til det skyderi lige på det tidspunkt hvilket Lange ytrede sin uforbeholdne mening om.
Tilbage i sommerhuset blev der sat gang i aftensmaden som skulle være dyreryg og kølle, det smager altså bare dejligt ja det gør.


Der laves mad

Der laves mad

Foto: René Ingildsen


Da der var slået maver blev dvden tændt op igen, lærlingen gav os et større chok da han reagerede på de første skud jægerne i filmen sendte gæs ned med, men det roligede da på ham da han havde set et utal af gæs blev sendt ned i de film.
Vi andre fik lagt i ovnen til damn good coffee igen, det skulle vise sig at det ville lærlingen ikke have, det kunne han ikke lide, det skal han altså lære ja han skal.
Da vinden stadigt ikke havde skiftet hjørne blev vi enige om at springe morgentrækket over og i stedet få ryddet op og komme tidligt hjemad, så sagt så gjort, så efter morgenmad og en gang oprydning var vi klar til at drage hjemover.