Fra engen til fjorden - doubleer og vingesus

Af: Michael W. Schmith


Grå hår i hovedet - hvor er ænderne. Ikke til at forstå. Der må ske noget andet. Her til morgen var jeg ellers på vej nordpå i pram - men valgte i et kryds at ændre retning mod vestjylland... Det skulle lige blæse en streg mere der.

Afsted med boblen 7 lokkegæs samt 40 blandede lokkere - mest brunnakker. Håber lidt på et par stykker af dem - men ellers kan optimismen efterhånden ligge på et meget lille sted.

Turen går godt og vel fremme pakker jeg boblen til randen - samt prøver min elmotor for første gang på den. En lidt blandet fornøjelse viser det sig senere. Men derud gik det nu fint - ud gennem kanalen og en lille km. gennem fjoden. Ud med lokkerne og klar 45 min . før solopgang. Mange gæs snakker og ligeså brunnakker.

Jeg når kun lige på plads - to brunnakker hænger i en snor over lokkerne - når ikke at skyde på dem. De kommer dog igen og her må jeg bomme to oplagte skud. Hmmm - så plumper en troldand i lokkerne også den flyver uskadt videre. Hva sker der - endelig ænder og så kan man ingenting. Også alt det tøj og neoprenwaders osv. af undskyldninger.

Så følger en brunnakke jeg får - hvilket skal blive vendepunktet. En stor flok krikkere slår et slag omkring prammen - de vil ikke helt ned men slår af over lokkerne - det lykkes at få en i hvert skud!! dejligt - ikke så tit med doubleer. Herefter kommer to brunnakker lavt - jeg fløjter på dem og de kommer ret ind - jeg får den ene - øhhhh en skeand - så det var nok ikke fløjten der gjorde udslaget.

Ænderne fløjter om ørene. Der kommer nu to til venstre for mig til den gale side for en links skytte. alligevel får jeg mig drejet og doublerer også dem... Ud af båden og hente. I øvrigt krævede den ene krikand en tur på 500 meter før den blev indhentet. Næste chance er igen en stor flok krikænder der kører på ydersiden af lokkerne. EN får jeg og brænder i andet skud.

På et tidspunkt kommer en kæmpe sværm af krikkere vel ca 200 - de lægger sig 100 meter ude. LIgeledes følger 50 brunnakker. Ikke godt at have dem liggende selvom det er facinerende.

Mens jeg taler i mobil kommer der pludselig 10 brunnakker ud af det blå helt nede over vandet. "øjeblik" tlf. ned i bunden - op på ænderne - når lige at sige double inden jeg må ud og affange den ene flotte andrik - udfarvet - det var den anden nu også.

Herefter stilner det lidt af. Jeg rapper dog en gråand ind som lægger sig for langt ude men i det samme er der en anden som kommer helt ind - den får jeg også - dagen rundes af med endnu en brunnakke.. Jeg vælger at pakke sammen selvom der sikkert kunne skydes et par stykker mere. Kl. 9 havde jeg 7 ænder og kl. 10.30 11 ænder. Dejligt endelig igen at ramme "dagen"
Et par forbiskud yderligere skal lige medregnes. Skudstatistikken siger 2,2.


Tostrup boble med parade

Foto: Michael W. Schmith