Vadejagt 27. oktober 2004

Af: Rasmus Lorentzen


Huha endelig en god vejrmelding så er det bare med at komme ud. Så vi gjorde klar, dagen inden var alt pakket. Min kammerat, jeg skulle have med var informeret. Og så var det ellers bare at ligge sig til at sove... nemmere sagt end gjort.
På nettet havde DMI meldt tåge flere steder i regionen, og da far, af bitter erfaring har lært at ænderne ikke trækker i tåge. skulle vi ikke af sted hvis det var tåge. spænding til det sidste, så det var med stor lettelse at jeg næste morgen klokken 3.00 kunne konstatere at det var skyfrit vejr.
så af sted, hente kammeraten og ellers ud og sætte båden i vandet og sejle de halvanden time det tager at komme ud i Vadehavet bag reje linien og til pladsen. vi var i god tid. vi fik lagt lokkere ud og fandt vores pladser, min kammerat og jeg stod i vandet. Min far, i båden, ville så imens agere hund og finde eventuelle anskydninger. I Vadehavet er det jo fuldt lovligt at drive vadejagt modsat andre steder i landet.

Lyset kom og lidt efter det den første flok ederfugle, en flok på godt 40 stykker, lige hen over hovedet på os. Bang Bang Bang Bang, To fæle forbiere fra min side og en duble af min kammerat.

Dagen gik og der kom nogle enkelte flokke der ville slå, og vi skød et par stykker hver.
Min far sejlede ind mod os da vi skulle til at have frokost, jeg tog geværet på skulderen og ville gå ham i møde. Ud af ingenting kommer der en havlit susende og flyver ind mellem båden og min kammerat svinger rundt med lokkerne og min kammerat skyder et skud forbi, jeg når at få taget geværet af skulderen og trykket af der står en lille sky af fjer og havlitten slår et smut hen over vandet. Yes, min første havlit, godt nok en hun men alligevel.

mens vi sidder og spiser kommer der lige pludselig gang i trækket igen, først kommer der en ederfugle hun og slår på lokkerne far står tilfældigvis i vandet og skyder den ned, han henter den og går tilbage til båden, lige da han er henne ved båden kommer der en ny flok på 10 stykker som også ser ud til at ville slå. Han siger lige "nu skal i se hvordan man dublere!" Bang Bang... Plask plask, og ganske rigtig skyder han lige to ned, blærerøv!.
Hvorfor mon det altid er når vi spiser frokost der kommer ænder?

Hen mod middag pakker vi sammen. 23 fugle, 22 ederfugle og en havlit. Brugte 25 patroner og stod for 8 ænder. Vejret havde hele dagen været flot næsten skyfrit og meget lidt vind. En rigtig god dag!