Horsens fjord. 30. december 2003

Af: Claus Lind Christensen


En af grundene på Horsens fjord havde jeg før haft et i "kikkerten" men havde aldrig fået prøvet området, på trods af at rygterne havde sagt at der skulle være ganske godt. Men efter at have fortalt Thomas om området, så blev planen at vi skulle prøve området. Jeg vil have taget Mopaen derud, med prammene på slæb, men Thomas mente nu nok at vi kunne klar den halve time det ville tage med årene, og da det var stille vejr og det nok heller ikke skadede julefiguren, så valgte vi årene.

Da vi nåede frem til fjorden var der ikke en vind der rørte sig, så turen derud blev meget behageligt og vi fandt da også det lavvandede området ret hurtigt, hvor vi fik lokkerne lagt ud, ja vi blev ikke engang færdig før en den første ederfugl var inden for at se på Thomas's lokkere, så vi kom ret hurtigt op i prammene for at være helt klar.

Længe gik der heller ikke føre end de næste ederfugle viste sig, to hunner kom ind i min side hvor jeg fik en af dem, og kort efter kom en kok på tværs som jeg også sendte i vandet. Nu begyndte trækket at gå lidt nord om os og vi begyndte at overveje om vi skule flytte os efter trækket, for vi havde aftalt, da vi ikke kendte området, at havde vi ikke lagt os rigtigt, så flyttede vi. Bedste som vi lå der og filosoferede kom der dog en kok på stive vinger lige ind til Thomas, der med sikker hånd fik sendt anden på vandet.

Herefter så vi at det store træk stadig gik uden om os, så efter en rask beslutning pakkede vi lokkerne og begav os ud hvor ænderne trak. Flytningen tog ikke så lang tid, ja måske lige bortset fra at min lokker filtrerede lidt, men ud kom de da igen og vi var klar på ny.

Længe gik der heller ikke før end en ung han kom ind til Thomas på stive vinger, hvor den lige som den første faldt stendød på vandet.

Herefter blev det til endnu et par chancer som Thomas fik udnyttet godt, så da vinden godt op af formiddagen lagde sig helt og den vind der var kørte godt og grundig rundt med lokkerne, besluttede vi os for at pakke for at ro hjem, efter en god morgen på fjorden.

Tak for en god morgen Thomas.