Struer bugt 14. december 2002

Af: Fritz Damgaard


Da jeg aldrig før havde prøver jagten på de små dykkere i Struer Bugt var jeg meget spændt på hvad morgenen kunne bringe. Det første der mødte mig var en fjord hvorpå der blæste en frisk sydøstlig vind. Jeg trak min lånte Topsi-boble ud på fjorden og kunne meget hurtigt konstatere at jeg skulle have haft en pram med som kunne roes! Jeg kunne faktisk ikke komme mere end 20 meter ud hvorefter vandet var ved at løbe ind i mine waders ( og gjorde det!).
Jeg lagde mine lokkere ud og kravlede op i prammen. Mens jeg lagde lokkere ud var der ca 15-20 hvinænder, der forsøgte at slå på dem, så jeg var sikker på at det skulle blive en god dag - hvis jeg da bare for pokker kunne have kommet bare lidt længere ud på fjorden.

Da jeg havde lagt mig op i prammen er det første jeg ser to splitter nøgne mennesker - en lidt fyldig kvinde og en midaldrende mand, der kom svømmende - ja læs igen SVØMMENDE hen imod mine lokkeænder.......... Mens jeg havde to vinterbadere foran prammen lod jeg de første 10 hvinænder passere på skudafstand, da jeg ikke skulle have nedlagt nogle vinterbadere. Da de to var færdige med at svømme rundt foran prammen begyndte festen.

Efter ca. 2 timer var jeg pindfrossen - havde affyret mange patroner og havde fået TO hvinænder. Så om det var en god dag, det kan man diskutere, men to ænder i hånden er bedre end 100 i Struer Bugt... men skudstatistikken var ikke noget at prale af... så den morgen fik jeg sigtebrød da jeg kom hjem...

Men jeg har konstateret, at jeg skal have fat i en pram jeg kan ro i... det handler åbenbart om at komme noget ud på fjorden.. hvinænderne er ikke meget for at komme for tæt på land... Længere ud trak der mange skalleslugere, men disse kom aldrig ind under land..................... øv.