Den vestlige Limfjord 26. december 2001

Af: Claus Lind Christensen


Denne dag var vejret godt nok til hvinænder, et ganske bestemt sted på Limfjorden, men jeg havde i stedet valgt at prøve lykken efter Troldænder og Taffelænder, da jeg kendte et sted hvor der normalt var en en del af disse, ja der var nu også hvinænder, men ikke i det store antal.

Da jeg ikke rigtig viste hvornår sådan nogle trold- og taffelænder står op valgte jeg at være klar 1½ timer før solopgang.

På vej ud til det planlagte sted lettede jeg både hvinænder og gråænder, så ænder var da der i området. Efter at lokkerne var lagt ud, begyndte trækket, hvor ænderne kom i store flokke, men i en højde af 50 -75 meter. Jeg tror, at det var trold- eller taffelænder, for hvinænder var det i alle tilfælde ikke. Hvor trak de så hen, ja det kunne jeg naturligvis også kun gisne om da det stadig var temmelig mørkt.

Da det lysnede stoppede det koncentrerede træk og nu var det kun enkelte ænder som fløj rundt. Her skulle morgenens første chance så også vise sig - en fin hvinandandrik kom lige ind til lokkerne, hvor den forendte.

Herefter skete der ikke det helt store og trold- og taffelænderne viste sig heller ikke. Men en enkelt chance til endnu en hvinand fik jeg dog, så dagen sluttede med to fine hvinænder.


Hvinænder og udsigt fra prammen

Foto: Claus Lind Christensen


Hvordan jeg skal få ram på troldænderne ved jeg endnu ikke, men jeg skal lidt rundt i området for at se efter dem, næste gang jeg kommer på de kanter.