Æbelø 1. september 2000

Af: Claus Lind Christensen


Så startede sæsonen endelig - et nyt år er startet !.
Denne sæson havde jeg valgt at starte ved Æbelø, et sted jeg ikke havde prøvet før, så det var spændende - hvordan er trækket, er der i det hele taget nogle ænder...... ?

Det at skulle sætte sig ind i et nyt området viste sig denne gang ikke at være så svær, for en af de lokale gav en rigtig god håndsrækning.

Håndsrækningen fik da jeg før sæsonen var ude og se hvordan området så ud. Her mødte jeg Michael som beredvillig fortalte om området hvilket jo var guld værd. En af de ting som Michael fortalte var at jeg skulle være meget opmærksom på var tidevandet, for hvis jeg gik ud ved højvande så kunne jeg godt regne med, at jeg skulle slæbe prammen hjem over tør havbund.
Samtalen endte med at Michael sagde: "Ring til mig et par dage inden du vil herover så kan jeg give dig et godt råd".

Som sagt så gjort to dage inden den 1. september ringede jeg til Michael og vi snakkede lidt frem og tilbage hvilket endte med Michael tilbød, at jeg kunne følges med ham. Det er jo lidt af en mulighed, så jeg takkede straks ja tak.
Vi mødes ved ebbevejen kl. 04.00 Michael, Morten og jeg. Herfra gik vi om på det flade vand øst for Æbelø i håbet om, at vi ville få del i trækket af ænder fra Nærå strand. Vejret var ikke for godt, i hvert tilfælde hvis man er strandjæger, ikke en vind rørte sig og det var totalt stjerneklart, men hvad det var jo den 1. september.

Præcis ved solopgang faldt de første skud, og så kom der ellers gang i trækket, men det bød ikke på chancer til os, men sådan er det nu engang.

Hen på formiddagen skulle vi dog få chancer, så resultatet blev Michael fik en gråand og krikand og Morten og jeg fik hver en krikand.

Nok var det ikke denne sæsonstart der bød på mange ænder, men det at den bød den åbenhed gjorde det til en helt speciel morgen - så tak for en god jagt Michael og Morten.