Inderfjorden 11. september 2000

Af: Claus Lind Christensen


Jeg har drevet jagt på Nissum fjord igennem en del år, ja det var faktisk her min karriere som strandjæger startede.
Nu oprandt så dagen hvor jeg skulle prøve en del af fjorden, som jeg ikke havde prøvet før. Jeg tog nu ikke af sted helt på bar bund, for jeg havde fået et godt tip af Jens, som havde haft noget landjagt ved Inderfjorden en gang - tak for det.

Jeg kom til stedet kl. meget tidligt og fik sat prammen i vandet. Fra mit udgangspunkt skulle jeg ro ca. en kilometer, hvilket ikke var så slemt og selv om det var mørkt så var der godt med stjerner så det var til at orientere sig.

Jeg skulle finde en tange, hvilket nu gik ganske enkelt men hvad værre var - vandstanden var noget dybere end jeg havde forventet. Vandet gik mig midt på lårene, jeg have forventet ca. 20 cm.
Nå hvad så ? på den vanddybde ville jeg helst ikke ligge, for det var jo ikke lige her Krikænderne ville søge føde. Derfor forsøgte jeg at ro lidt rund ved tangen for at se om der ikke var nogle lave områder og minsandten om jeg ikke fandt et område på størrelse med en halv fodboldbane hvor tagrørene var skåret. Her kunne jeg trække prammen ind i stubbene fra rørene, hvor jeg så dækkede prammen med sløringsnet og lidt tagrør.

Godt på plads gav jeg mig til at vente.

Ca. en halv time før solopgang kom morgens første krikand og den landede 50 meter foran lokkerne, men her havde den jo ikke ro, sådan er de krikænder jo, så den lettede igen og fløj lige op mellem lokkerne, hvor jeg fik den i et ganske godt skud, hvis jeg selv skal sige det.

Dette blev morgens eneste chance og ud over den ene and, så jeg vel kun 10 ænder i det hele, så hvis jeg ikke havde hørt fra anden side at Inderfjorden kunne være ganske udmærket så ville jeg nok ikke komme igen, men det skal jo nok lige prøve bare en gang til.

En oplevelse fik jeg dog med derfra - regnspovene var ved at samle sig, så de kom i meget store flokke og så var det jo at man tænkte nogle år tilbage...