Horsens fjord den 18. november 2000

Af: Claus Lind Christensen


Så var der igen mulighed for at komme på jagt og denne gang skulle ture gå til Horsens fjord, men i et område som jeg ikke havde prøvet før. Stedet var farvandet nord for Alrø.
Jeg var på plads ca. en time før solopgang, så nu var det jo bare at vente og se om jeg havde placeret mig nogenlunde rigtigt. ja og se om der i det hele taget var nogle hvinænder i området. Sidste år ved denne tid snød de mig noget så gevaldigt for da var de ikke rigtig ankommet på dette tidspunkt.

Kl. 7.30 så jeg den første lille flok passere et stykke mod nord og spændingen steg, nu kunne trækket starte når som helst.

Når som helst blev først kl. 8.00 her kom der en flok bag fra og en af hvinænderne brød ud af flokken og styrede lige ind mellem lokkerne, hvor den i øvrigt blev efter at jeg havde skud på den.

Herefter gik det slag i slag, i løbet af 15 minutter havde jeg haft tre chancer og havde fået tre hvinænder, hvilken morgen - nu var forventningerne helt oppe under himlen.

Men forhåbningerne smuldrede - for lige så pludselig som trækket startede, lige så pludselig stoppede det, eller retter trækruten flyttede længere mod nord.

Det betød at jeg ikke fik flere chance til hvinænder denne morgen.

Derimod fik jeg en chance til en toppet skallesluger. Den kom lavt ind fra venstre og steg lige så pænt over lokkerne så jeg fik skud til den i et skråt spidskud på en afstand af 15 meter. Bang et stort hul i luften, skalleslugeren fladede ud i sin flugt og jeg trak næste patron frem i kammeret, trak god foran og klik sagde det. Ok. det er jo hvad der ske at en patron klikker, men da jeg trak bundstykket tilbage for at se på patronen måtte jeg konstatere, at jeg ikke havde fået puttet en patron i magasinet - hovsa det er jo også hvad der sker eller hvad ?