Ebeltoft vig 28. december 2000

Af: Af: Mikkel Pærremand Gregersen


Det var godt at frosten kom! Bortset fra at en hel bande pensionister nu anser mig for mentalt uligevægtig. De troede jeg var helt fra den, da de fik at vide hvor lang tid jeg havde ligget i min pram i søndags. Timingen kunne heller ikke være bedre, lige midt i ferien! Jeg var af sted i min pram på morgentræk hvor der ganske enkelt ikke kom nogen ænder.

Absolut ingen, men da det blev lyst...

Allerede da jeg lagde lokkerne ud i mørket syntes jeg at jeg kunne høre en canadagås. Men jeg kunne ikke se den, da det blev lyst lå den ca. 350m. til højre for mig. Op med ankrene, ind i en god bue, ud mod den i modvind. 200 meter fra den holdt jeg op med at ro, pagajens reflekser gjorde den urolig.

Jeg havde selvfølgelig ikke min kravleskærm med! Så drev jeg de sidste meter. 25 meter fra den havde jeg afsikret og Remington'en var lige så klar som jeg var! Da den "hoppede" ud af vandet skød jeg.

Den faldt om, men inden jeg nåede derhen havde den fået hovedet op igen. 2 fangstskud skulle der til. Det var nu fordi at jeg kun ville ramme hoved/hals, første skud gik foran den. Men det var den første "pramgås".

De andre jeg har skudt har været fra motorbåden. Men der er ingen tvivl om at den her var den mest fortjente. Det er nu et ordentligt skrummel sådan en gås, man bliver lige overrasket hvert år.


Glad strandjæger

Foto: ?