Lav din egen kravleskærm


Her er det Wac ideer og tanker, om det at lave kravleskærm til sin Bogø kajak.


Jeg har desværre ikke fået billeder af hele processen, men nu prøver jeg at forklare, hvordan jeg har lavet kravleskærmen til min Bogø.

Jeg har valgt at lave den af glasfiber, fordi jeg synes det er sjovt at arbejde med, og så kan jeg få den tilbagelænede ujævne skærm som jeg synes imiterer en stor sten bedst muligt. Det skal siges at ideén ikke er min egen og har fået lidt hjælp og inspiration af en anden skærm til en anden pram som jeg har købt færdig lavet af No-luck.


Lav en kravleskærm

Lav en kravleskærm

Sådan som jeg gjorde her var, at skære en plade hårdt pap ud i en lidt større størrelse end den skærm jeg ønskede mig, så jeg efterfølgende kunne skære den til.
Derefter tappede jeg div ting og sager på direkte på den, feks, bor til boremaskiner og låg til syltetøjsglas så glasfiberen jeg lagde oven på, ville få en varieret overflade.

Nu pakkede jeg den ind i madfolie og ligeledes dækket på prammen, hvor glasfiberkanten af kravleskærmen skulle hvile på.
Derefter fyldte jeg prammen op med noget tungt som prammen skulle hvile på og spændes op i mod. Som man kan se på billedet er der en lyserød snor i kanten af skærmen, det er der i begge sider som er spændt op agter på båden for, at skærmen ikke falder forover og holder imod den vægt der er i prammen. Som her er strø til høns og træpiller til pillefyret.

Med det hele spændt godt op og vitawrap over det hele, rev og klippede jeg store totter glasfiber til i 300 og lidt 400 (rester) grams måtter og vædede det godt til med polyester. Jeg lagde kun et lag og lod det hærde. Efter et par dage lagde jeg 2-3 lag glasfiber mere på. Husk at slibe og rens med acetone inden.

Vil sige at et uundværligt værktøj til det her, er den rulle til at presse luftbobler ud af glasfiberen. Den var et must for mit vedkommende. Polyesteren lagde jeg ud med en lille malerrulle. Synes selv at 300 gram var væsentlig lettere at arbejde med og blev meget overrasket over, hvor meget polyester der skulle til.


Lav en kravleskærm

Pram og skærm malet af 3 gange.Lav en kravleskærm

Lav en kravleskærm

Montagesystem af No-luck.Lav en kravleskærm

Efter at jeg havde den med ude på vandet, har jeg markeret hvor kighullet skulle være. Jeg har gjort det efter, at have udformet brystskammel og med et bræt og en skruetvinge har jeg bestemt mig for, hvor langt den nederste del af kighullet skulle saves ud.
Altså brættet på cockpitkanten forrest, ned på brystskamlen, kig ud over kanten og med bræt og skruetvinge har jeg flyttet brættet op eller ned til at det passede med vinklen jeg ville kigge ud af skærmen på.
Derefter målt det med en tommestok og overført målet til kravleskærmen da jeg kom hjem. Hullet har jeg skåret i 150x40mm. Efterfølgende har jeg savnet hullet til geværet.


Lav en kravleskærm

Allerede fugl på dækket. Det kan kun blive godt.Lav en kravleskærm

Lav en kravleskærm

Jeg har taget en hvid benzinslange og skåret en slids og limet fast med tech7. Flapperne til geværet er fibertex der er lagt dobbelt og limet på et lille stykke voksdug for at gøre det mere stiv, for at undgå, det ikke ville bevæge sig i vinden. Til sidst limet et stykke camouflagenet på og så lidt maling.


Lav en kravleskærm

Klodsen til geværet er to stykker plastik jeg har limet sammen med epoxylim og skåret ud og modeleret med vinkelsliber og tech7 for, at den ikke var så kantet at se på. Lagde en streg tech7 der hvor geværet skal ligge for, at beskytte geværet lidt.Lav en kravleskærm

Flapperne der er under skærmen er det stof man bruger til f.eks. bådhynder. Om det virker i frost må tiden vise.Lav en kravleskærm

Kravleprammen set inde fra. Campingplader må det næsten være der ligger i bunden? så vandet kan løbe under mig, hyldekanter i siderne for at holde lidt ting og sager adskilt og karteskeér efter Torben Raunstrup's tegninger.Knæk og bræk


Wac