Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig
  • Side:
  • 1

EMNE:

Flamberet grågås 03 sep 2017 21:41 #720

  • Clc
  • Clc's profilbillede Emne forfatter
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Indlæg: 8
  • Modtagne Tak: 6
Fik en grågås her den 1. Som gik op i "flammer"

Følgende bruger(e) sagde tak: CHC, akpaulsen, Lars, GaalP

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Flamberet grågås 02 okt 2017 14:30 #814

  • CHC
  • CHC's profilbillede
  • Offline
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Indlæg: 627
  • Modtagne Tak: 212
Har lavet denne ret, og sikke da en god oplevelse.

Vores gæster nød også maden, og de har ikke før fået vildt. Roste saftigheden og den lækre smag.
Vi var 6 mand og 4 bryster fra kortnæbet gås svarende til 1 kg ca. rakte fint.

Brysterne fik ca, 4-5 min. på hver side, og pas godt på panden ikke er for varm efter bruningen. og hver opmærksom på brysterne ikke er lige tykke, så tiden skal tilpasses tykkelsen. Rom, her brugte jeg Kaptajn Morgan.

Jeg skællede en god stak kartofler, skar dem i både og kogte dem i 8 min. når vandet er helt fra for de lige lov at dampe af, hæl olie over og ryst gryden rundt. Ud på en brædepande drys med salt og tørret rosmarin. I ovnen ved 230 grader varmluft i 35-40 min. Vend dem under vejs et par gange.

Udfordringen var at få kølet ovnen ned inden kødet kunne få 10 min ved 70 grader.
Syntes dog jeg stod med en lækker fond i fadet, som der ikke blev brugt. Den tror jeg der kunne blive en lækker sauce ud af i stedet for Bernaisen.

Røgalarmen startede under flamberingen.... :P

Vi valgte en varm Bernaise.

Tilbehøret fungerede rigtig godt.

Så tak for opskriften Claus
Med strandjæger hilsen
Carsten Holm Clausen

En hver kan skyde, der skal en jæger til at lade være.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sidste redigering: af CHC.

Flamberet grågås 02 okt 2017 20:50 #815

  • John Silver
  • John Silver's profilbillede
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Indlæg: 102
  • Modtagne Tak: 72
Jeg er nu ikke så sikker på, at jeg gider høre om jeres forbrændte gåsekød og bearnaisesauce :sick:

I går kravlede jeg til en enlig grågås - ja, en enlig grågås!
Jeg kom godt af sted med min nye sidde-op kravleskærm.
Ingen sten og kun nogle få muslingebanker at passe på.
Godt overblik og gode patroner i bøssen.
Det plejer at være ens betydende med gåsekød i fryseren.
Dejlige gåseretter jeg kunne lave. Når den var plukket ville jeg...
Inde på 60 meter skete der noget.
Gåsen så op og udstødte et skrig!
Den lettede og forsvandt - hvad skete der?

Noget med et gammelt ordsprog!

Jægerhilsen John

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Flamberet grågås 04 okt 2017 14:08 #823

  • Torben Raunstrup
  • Torben Raunstrup's profilbillede
  • Offline
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Indlæg: 640
  • Modtagne Tak: 296


Giver John ret, ingen ild og bearnaisesauce til mine gæs.

Men syntes nu også at det var synd at pakke dem ind i "dødgris" og smide dem i den sorte tvangsblader i 30 minutter.
De smagte nu ganske fortrinligt så nu håber jeg på at flere angriber mig i en decideret selvmordsaktion som tilfældet var d 16/9.
Bilag:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Flamberet grågås 04 okt 2017 15:39 #824

  • Torben Raunstrup
  • Torben Raunstrup's profilbillede
  • Offline
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Indlæg: 640
  • Modtagne Tak: 296


Nu vi er ved bryster.
Er jeg bare gammel eller har jeg en pointe i at det kun er her øst for storebælt man finder det fornuftigt med disse reklamer på busserne?
Altså man ofrer et 3 cifret million beløb på at forbedre trafiksikkerheden og så regner man ikke med at dette vil distrahere.
Bilag:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Side:
  • 1