Hej med jer,
Efter ikke at have været på jagt i en 16-18 år fik jeg i efteråret af uransalige grunde igen blod på tanden. Jeg anskaffede mig en sit-on-top kajak og en halvautomat og på 3. tur stod lykken mig endelig bi
Var på vej ud til et sted i Isefjorden for at sætte mine nye pibe- og gråande lokkere ud da jeg fik øje på en lille flok canadæs som jeg lige så stille roede ind til. Ikke alt for langt fra mig lettede de med en skrappen og fløje i en lille bue indad over kajakken. Nærmede mig så de havde vinden i ryggen, men ved egentlig ikke om gæs altid letter mod vinden???
Nu skulle det være, tænkte jeg! På min forrige tur herude oplevede jeg samme scenarie, men kunne af en eller anden mærkelig grund ikke få mig selv til at trykke på aftrækkeren selvom jeg havde flokken måske 15-20m lige over kajakken. Måske fordi de er så store og imponerende når de er så tæt på.
BANG! sagde det og gåsen faldt pladask i vandet og lå dér. Den lå godt nok og rodede lidt med benene, men jeg fik hurtigt vredet halsen om på den, som jeg havde set jægere gøre på de utallige gåsejagt-videoer på nettet. Der lå den så i kajakken: smuk, stor og stadig helt varm. Min puls hamrede derudad og jeg var fyldt med en følelese af glæde over min første gås, men også lidt vemodig over at jeg lige havde taget livet af sådan et smukt dyr.
Resten af dagen gik men en nynnen af glæde indeni. Kort fortalt fik jeg lagt lokkerne og lå og nød tilværelsen ik kajakken..fik affyret to skud efter en gråand uden at ramme, og fik set en masse andre ænder, som jeg dog ikke var rap nok til at skyde efter. Men hvad gjorde det når jeg havde min gås
Sent hjemme sad jeg og kiggede på nettet for at blive klog på hva fan man stiller op med sådan én krabat. Jeg kom frem til at plukning er et møjsommeligt projekt, og da klokken snart nærmede sig midnat besluttede jeg mig for at skære brystbøfferne og lårene ud. Hertil var der mange gode instruktioner på youtube.
Nu ligger de i køleskabet og venter på at blive nydt. Hvad gør I, folkens, med sådan en gås ift. modning? Jeg kan læse mig til at 3 dages tid i køleskabet er fint. Vil 5 dage også være ok (det passer med at den kan spises til jul)? Og hvis nogen herinde har gode fif til tilberedning tager jeg imod med kyshånd
Og plejer I at plukke eller skære kødet ud?
Mvh Gåsejægeren