Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig
  • Side:
  • 1

EMNE:

Sulten gråand 27 jan 2025 19:26 #7074

  • Reneb
  • Reneb's profilbillede Emne forfatter
  • Væk
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Indlæg: 94
  • Modtagne Tak: 37
Skød en gråand i går. Disse agern sad i spiserøret. Det er alligevel første gang jeg har set det.
Bilag:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sulten gråand 27 jan 2025 21:36 #7075

  • Lars Olsen
  • Lars Olsen's profilbillede
  • Væk
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Indlæg: 26
  • Modtagne Tak: 36
Det er ikke usædvanligt at gråænder spiser agern. Hvis der er egetræer der hælder ud over vandet, kan man godt være heldig at overraske dem der.
Livet er for kort til dovne elever og langsomme stålhaglpatroner !
Følgende bruger(e) sagde tak: cpfj

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sulten gråand 30 jan 2025 00:51 #7076

  • tom.knudsen
  • tom.knudsen's profilbillede
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Indlæg: 174
  • Modtagne Tak: 94
Skød engang en skovdue der havde 3-4 gange så mange agern i kroen. Kræver nok lige nogle timer på pinden for at fordøje helt. Jeg var imponeret over hvor godt den fløj med al den ekstra last.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sulten gråand 30 jan 2025 04:59 #7077

  • Reneb
  • Reneb's profilbillede Emne forfatter
  • Væk
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Indlæg: 94
  • Modtagne Tak: 37
Duer elsker agern, men første gang jeg har set en gråand med agern.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sulten gråand 30 jan 2025 15:49 #7078

  • cpfj
  • cpfj's profilbillede
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Indlæg: 245
  • Modtagne Tak: 353
Agern i gråand.
Første gang du skyder en gråand med kraftige udposninger i halsen, er det fristende at tro, det en syg and.
Gråanden er opportunist, og tar’ den føde, der byder sig til. I forbindelse med højvande får gråanden nem tilgang til olden, og det passer med de gange, jeg har skudt gråænder, proppet med agern.

Reneb’s billede inspirerede mig, så næste gang jeg skyder gråand med agern, vil jeg rengøre et par agern, og lave en speciel “Gråande-Bitter”.
Opskrift:
Rengør et par agern.
Afskær enderne. Med neglene fjerner du skallen (nemt), skær tynde skiver, ca. 1mm.
Put skiverne i vodka og lad stå et par uger. Nu har du en god essens, som du tynder til en smag, der passer dig.
Jeg oplever agern-bitter som mild og velsmagende.
De agern, jeg tidligere har brugt, er plukket fra prammen (af egetræer, m/grene ud over stranden).
Sendes med venlig hilsen, cpfj

...husk at skyde dine skud, mens du KAN!
Bilag:
Følgende bruger(e) sagde tak: Cleilers, Lars Olsen

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Side:
  • 1