Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig
 • Side:
 • 1

EMNE:

Fine fingre. 31 dec 2021 13:12 #5498

 • Tybjerg
 • Tybjerg's profilbillede Emne forfatter
 • Offline
 • Premium Member
 • Premium Member
 • Indlæg: 428
 • Modtagne Tak: 178
Halløj.

Jeg syntes lige jeg vil dele en for mig virkelig lækker opdagelse.
I forbindelse med det her sne, kulde og is alle mulige steder har det godt nok trukket i mig for at ophæve min "strandjagten er lagt på hylden" beslutning.
Men var godt klar over at, hoppede jeg i prammen går mine hænder og fingre i stykker. De revner, tørrer ind og bløder, faktisk en rigtig stor grund til jeg ville droppe strandjagten, for en strandjæger der ikke kan tåle saltvand dur hverken i teorien eller i praksis bare ikke......

Jeg har så fået forslået at bruge noget der hedder Argan olie til mine hænder, samt at når jeg samler lodder ind og piller tang af disse at bruge nogle tykke gummihandsker man kan købe i Harald Nyborg til 18,- pr par det er en sort kemi handske.
Kan tilføje at jeg tidligere har brugt følgende for at undgå disse sår og revner, usynlig handske, Helosan, Atrix, Matas håndlotion, Derma og mange andre produkter samt gummihandsker uden det har haft en sønderlig effekt, for det er nærmest umuligt ikke at få saltvand på hænderne.

Well :whistle:, det trak godt nok for at begive mig ud i det flotte vinterlandskab, så testes skulle der. Jeg tog så en tur i søndags, smører inden jeg tager på jagt, bruger gummi handsker når jeg smider lokkere samt når jeg samler dem ind. De 4 apporteringer af gæs jeg havde brugte jeg dem ikke. Skyllede lige med fersk vand efter jeg havde læsset og efter hænderne var tørret op smurte jeg med Argan olie igen. Og har så har jeg smurt et par gange efterfølgende, smurte dem eksempelvis lige efter jeg havde været i bad om morgenen og inden jeg gik i seng følgende aften.

NORMALT, så nærmest koger mine hænder helt op og bliver knald røde og mega varme så snart jeg kommer hjem, efterfulgt af revner og så sår over de næste dage.
Men, ikke denne gang t). De fejler absolut ingen ting, jeg har så været på jagt tirsdag og skudt gæs, var afsted ingen onsdag og skød gæs, i dag har vi fredag og mine hænder er super fine, fejler absolut intet :woohoo: .
Så sidder andre derude med samme bøvl jeg tidligere har kæmpet med, så kan Argan olie og et par gummihandsker til håndtering af lodder og tang måske redde dine hænder!?!?
Man bruger jo hænderne konstant, hvor klamt er det ikke hvis man skal smører rundstykker eller andet i den bedste mening til familien med sådan et par lapper med sår og revner :sick: :pinch:.
Kan bare en enkelt anden får glæde af min erfaring er indlægget jo på ingen måde spildt.

Ønsker jer alle et rigtig godt og forhåbentligt lykkebringende nytår.
De bedste hilsner
Henrik.

God gåsejagt betinger, gæs på STIVE vinger B)
HUSK at nyde livet og dine nærmeste mens du & de er her!
Bilag:
Følgende bruger(e) sagde tak: cpfj, BS, Lars Olsen, Luna434

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sidste redigering: af Tybjerg.

Fine fingre. 31 dec 2021 13:50 #5499

 • cpfj
 • cpfj's profilbillede
 • Offline
 • Senior Member
 • Senior Member
 • Indlæg: 192
 • Modtagne Tak: 195


EMNE:
Et nyt kapitel.29 okt 2021 09:02
DETTE SKRIV HAR LIGGET PÅ “BEDDING” ET STYKKE TID. TIDEN ER INDE TIL AFFYRING.
 Henrik “Tybjerg” stopper på stranden
Henrik, det gør mig ondt at høre, at du har set dig nødsaget til at lægge strandjagten på hylden. Håber du stadig vil berige SOH med nogle indlæg.
Den form for pramjagt du har bedrevet, er virkelig for specialister. Jagten på gæs, på åbent vand, har du forfinet til det perfekte. Jeg tænker på stederne, hvor du driver din favorit-jagt fra, liggende på ryggen, i din “lay-out” pram, og på hvordan du opstiller dit gåse/svane-lok. Du har også fundet “melodien” i gåsekaldet (gætter på, du aflurede dine tamgæs).
Du har opnået resultater, som de færreste opnår, og har samtidig været så generøs, at dele både din jagtform og dine jagtsteder, med andre strandjægere.
Det er menneskelige egenskaber, der aftvinger respekt. Personlig har jeg nydt godt af din viden og hjælpsomhed i forbindelse med reparation af min 2.3HONDA.
Senest FORÆREDE du mig “stumper” til min 5.5HK GX160’s karburator.
Henrik, nu må du prøve om du kan lukke luften ud af nogle gæs, udenfor det salte miljø.
I mit indlæg “Jakken” antydes, at jeg måske var fraværende på standen 1/9. Det var jeg IKKE, men med udgangen af oktober blev jeg tvunget til at lægge pramjagten på hylden, itv.
Jeg har gemt de “hvide pile” (dem jeg skulle have brugt 1/9). Sku’ du have lyst at kikke forbi, så går vi ned i baghaven, hælder lidt “vand ud af ørerne, og skyder et par af de hvide pile afsted.
Henrik, allerbedste ønsker for tiden fremover. Hvem ved? Der kan stadig ske mirakler.
Sendes med venlig hilsen, cpfj
SÅ SKETE MIRAKLET…S T O R T T I L L Y K K E
...husk at skyde dine skud, mens du KAN!

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Fine fingre. 31 dec 2021 15:13 #5501

 • Tybjerg
 • Tybjerg's profilbillede Emne forfatter
 • Offline
 • Premium Member
 • Premium Member
 • Indlæg: 428
 • Modtagne Tak: 178
Hej Claus.
1000 tak for dit skriv, du er jo selv en erfaren gut der ikke er bleg for at hjælpe der hvor du kan, deler ofte ud af din know how til glæde for rigtig mange. Jeg elsker som du selv at hjælpe så jeg opnår jo selv en stor glæde ved at bidrage med det jeg kan.

Jeg vil meget gerne tage dig op på tilbuddet og komme ned og “sparke dæk”, samt og se dit grej, jeg er helt sikker på der kan findes inspiration, billeder vil aldrig være det samme som at se det i virkeligheden.
Og holder dette nye “vidundermiddel” mine hænder fine permanent er jagten jo atter en mulighed. Indtil videre glæder jeg mig bare over at have fået disse 3 ture uden men, samt at nedlægge Canadagæs på min yndlings fjord, det er dælme en del år siden sidst, og sprang rundt som en nyslået lottomillionær da jeg havde samlet fuglene op og fattet mit held t).
Ha en rigtig god aften ven.

God gåsejagt betinger, gæs på STIVE vinger B)
HUSK at nyde livet og dine nærmeste mens du & de er her!
Bilag:
Følgende bruger(e) sagde tak: cpfj

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Sidste redigering: af Tybjerg.
 • Side:
 • 1