Tour de Hav; 2018

Af: Torben Lerche


Traditionen tro blev det afholdt første hele weekend i oktober, hvor vi mødes kl. 16 til en velkomst lidt info om opgaver og hvad der vil ske, her efter kage og velkomst kaffe. Maden blev lavet og vi var kun 10 minutter forsinket i forhold til programmet, hvor vi skulle spise 1730, hvilket der var min fejl havde glemt kulør og man kan jo ikke spise hvid sovs til flæskesteg. Her efter er der jo naturligvis en opvask der skulle klares. Med 20 minutters forsinkelses var vi kl. 1850 klar til aftens oplæg/debat der blev holdt af formanden af DJ Claus Lind.


Det gav en fantastisk intim debat i det lille forum, hvor der var en super ping pong, hvor mange fik noget med hjem. Omkring kl. 2130 hvad vi fået belyst mange emner og spørgsmål brugt op, så nu var tiden til en lille bid brød og kage.
Her efter info om lørdagens jagt. Klokken 2230 gik nogle få i seng, vi var nogle der debatterede til klokken langt ude på natten, hvor mange emner både jagt relateret og ikke. Kl. 06.00 måtte jeg som en af de sidste op, efter en smule søvn (det blevet til nok en times tid). Til min store glæde havde folk selv fundet rundstykker og andet frem til morgenmad og madpakken. Grundet tæt tåge var vi ikke så hurtig af sted som vi ofte har været. En plan blev lavet sammen med en fordeling på de over ca. 330 kvm vand, så vi ikke sejler over i hinanden. Der er jo massere af vand, så det burde på ingen måde skabe problemer.

Lørdag var det meget stille vejr og meget grumset, hvilket der ikke var positiv for de som var på træk, men solen fik hurtig brændt en del væk. De som var i det nordlige område fik nogen vind ved middagstid, men os i det sydlige område mærkede ikke meget til vinden.
Nu kan jeg kun tale ud fra den barracuda jeg selv var med i som gæst. Vi leveret 3 arter (Edderfugl, sortand og gråand). Vi prøvede nogen tid at, sejle til en kæmpe flok gæs, de var dog ikke særlig samarbejdes villige.


Alle var næsten hjemme til aftalt tid og alle har givet information om de var i land som minimum (der bliver trykket på alarmknappen, hvis ikke dette sker). Naturligvis forsøger vi selv at, skabe kontakt inden.
Vi ankom til hytten kl. 16.15, kort efter blev vildt paraden holdt. Vi havde 95 fugle på paraden, hvilket er et fint resultat med ca. 10 fugle pr båd i snit. Der var edderfugle i alle aldre, sortand, en del gråænder og lidt måger. Her efter er der en del opgaver. Fugle skal forlægges, der skal gøres klar til mad, så der er nok at se til. Naturligvis skulle vi lige have lidt kaffe og kage inden vi måtte i gang.
Alt fra fuglene er blevet til gavn på den ene eller anden måde. En vinge til vingeundersøgelsen, kroppe til vandehavs centeret og endelige er afpuds og afskær gået til Baitpladser for Mårhund.


Menuen lørdag kunne naturligvis kun være dykænder. Efter maden blev konkurrencen med bengæt og antal patroner afsløret (synes selv det var fine præmier som min samlever (kagekonen) har skaffet). Her efter skulle der stemmes om den person som har gjort en ekstra ordiner indsats.
Så var der lige opvasken der skulle klares.
Da dette var klaret fik vi desserten Daim islagkage. Der efter blev den valgte person afsløret og kagekonen fik en pæn tak for kage og en lille gave, som selvfølgelig var en and af træ. Der var stor tilslutning til at, hygge stod over jagt søndag, og det blev umanerlig hyggeligt både inde som i bålhytten. Der kom også snoller og wunnibab på bordet.

I bålhytten var der næsten retro-disco og jeg kunne ikke lige magte at finde sluk knappen, så den måtte hellere komme med helt ind. Uha da, der var mange som oplevede kagekonens anden siden, så her stoppede festen. Bortset fra en der måtte opleve et prank med sove pose og pude, der var blevet udstoppet med rørskåle.

Søndag morgen var vi nogle der var mere vinge skudt end andre. Jeg lugtet som en røget sild. Ikke gang to gange hårvask kunne gøre så jeg ikke kunne lugte røg, men hvad man er vel spejder os. Vi fik da klemt lidt morgenmad ned, og her efter gjort huset pæn igen samt fik en god afsked.


Tusinde tak til alle der endnu engang har været med til give mig, en unik oplevelse.

Torben Lerche


Foto: Torben Lerche


Foto: Claus Lind Christensen


Foto: Claus Lind Christensen


Foto: Torben Lerche


Foto: Torben Lerche