Det spontane aftentræk der udviklede sig til det bedste i år.!!

Af: Bschmidt


Det var endelig blevet fredag, skoledagen var kort og jeg vidste ikke hvad jeg skulle foretage mig. Eller jo det vidste jeg godt, for hjemme i lejligheden havde der i løbet af ugen ophobet sig en mindre oprydning.
Det må være en af de største ulemper ved at være flyttet hjemme fra, der er altid et eller andet som skal klares.
Nå det skulle jo bare overstås, men mens jeg gik og ordnede de forskellige ting og sager slog det mig pludselig, hvorfor gå og spille sin tid med ligegyldigt oprydning når man kan ligge på aftentræk i de smukkeste omgivelser?


Fik pakket så jeg kunne komme af sted, så måtte resten vente til senere.
Tænkte jeg ville prøve et nyt spot af, så inden mørket var faldet helt på ville jeg lige tjekke området lidt ud. Vandet stod næsten helt stille og solen lyste svagt gennem den overskyede himmel.
Jeg begyndte at lægge gråandelokkerne ud, det var de eneste jeg lige fik med, da spontaniteten havde forårsaget en smule tidspres. Så måtte gæssene altså blive hjemme.
Mens jeg lå der i prammen, og det stille og roligt blev mørkere og mørkere begyndte fuglene så småt at trække mod deres sovepladser.
Både hvinænder, troldænder og skalleslugere fløj rundt i horisonten, men hvor var den smule svømmeænder som skulle sover her hvor jeg lå og ventede??
Øv altså, jeg kunne snart ikke holde humøret oppe mere efter en sæson med så få fugle på samvittigheden.


Usigt fra prammen

Foto: Bschmidt


Det var nu ved at være godt mørkt, og tanken om at dreje snuden hjemad havde da os strejfet mig.
Men hov hvad var nu det? Var det gæs jeg kunne høre snakke I baggrunden. Jeg begyndte at trutte lidt i kaldet og det lød som om at de svarede tilbage. Der kom nu to gæs flyvende forbi mig på venstre side, mens vores lille dialog kørte derudaf, de drejede rundt og kom ind med snuden rettet lige imod mig. De var åbenbart så opsat på at komme ned til deres venner, at de slet ikke opdagede at det ikke var vennerne, men masse plastik ænder. De hang lige over lokkerne da jeg løsnede det første skud, der var træf på den ene gås, men det var desværre et vingeskud. Mens dens kammerat ikke kunne få r….n hurtigt nok med sig, satte jeg kursen mod den anskudte fugl. Jeg fik heldigvis hurtigt overmandet den og nøøøøjjj en følelse det er at kunne løfte sin Aller første gås fri af vandet.
Samtidig kom en masse gæs trækkende hen over hovedet på mig, men jeg havde fået min gås og det var blevet ret mørkt. Jeg pakkede mine ting og kunne nu stolt sejle tilbage mod land.

Nu skal den helt rigtige opskrift bare findes, så jeg kan nyde min første gås.

Sikke en fugl og sikke en dag, en dag jeg sent vil glemme.
Mange strandjægerhilsener Bertil


Gås på dækket

Foto: Bschmidt