Ekstra lokkegæs

Af: Carsten Holm Clausen


En sæson som har båret præg af dårlig ryg og nakke, der har begrænset jagten i prammen en del. Nogle ture er det dog blevet til.

I slutningen af september, havde jeg en aftale med en jæger som gerne ville med på vandet i pram efter gæs. Desværre måtte han melde afbud, så tog afsted alene. Noget som ellers ikke er så glad for, vil helst være to afsted da det giver en lille sikkerhed hvis noget går galt.

Turen skulle være efter gæs, så besøgte et område hvor jeg ved der er en rimelig chance for at, se og opleve gæs. Som også kunne lokkes med kald og lokkefugle.

Jeg havde lånt 8 stk ekstra gåselokkefugle så jeg i alt havde 17 stk med. Dertil et antal svømmeande lokkere af pibeand og krikand.

Gæssene blev placere til venstre for prammen og svømmeænderne til højre og midt for prammen.

Denne opstilling skulle vise sig at være rigtig på dagen. Hvor jeg så en del gæs. Fik en lille times tid med mange gæs på træk, der var dog ingen tvivl om at, de havde en plan for dagen et andet sted en på vandet hvor jeg lå.

Det lykkedes 3 gange at, lokke flokke af gæs hvor der ikke at tvivl om at kaldet havde den afgørende effekt, til at få gæssene til at ændre retning og komme ind i lokkerne på stive vinger. Det gav mig 3 gode chancer hvor jeg udnyttede de 2 af dem og 2 grågæs kom med hjem.
Jeg dublerede ikke, da jeg helst ville undgå anskydninger.

De hjemmeladet patroner leverede varen, 12/76 34 gram stål, str. 1. med en hastighed på 470 m/s. Et hagl kan anes på spækbrættet.

Der er ingen tvivl om at jeg havde en meget spændende morgen, hvor pulsen i laaang tid var ret høj. Så der er ingen tvivl om at, det skal prøves flere gange i fremtiden. Denne tur var en af de mest spændende jeg har haft i lang tid i prammen.

Må have overtalt mig selv om at, næste gang skal der kun lokkegæs med, så der satases 100 procent på gæs.
Der skal indkøbes flere flydende lokkegæs, vil tro jeg kan have 25 stk. med i prammen. og det vil også være en pæn flok til en fornuftig opsætning. Så må vi se om der også er plads til mig i prammen.

Det er mine drømme at, den næste sæson vil give nogle flere ture på vandet, hvor der vil være fokus på gåsejagten fra jafien. Det er vanvittig spændende.


Opstillingen

Parade på Jafi prammen

Kød til fryseren

Kød til fryseren

Foto: Carsten Holm Clausen