Perfekt afslutning på første sæson som strandjæger. 30 januar 2013

Af: Getoutdoor


Klokken var 06:00 den. 30/01-2013 og det var min sidste jagtdag for i år.

Jeg var ikke særlig frisk og det regnede helt vildt! Det var ikke fordi lysten var der men jeg kom da op og i tøjet, ud i bilen og ned til prammen. Jeg sad i bilen i 5 min og overvejet om jeg skulle køre hjem igen pga. den vanvigtige regn, men nej nu er jeg her så kan jeg ligeså godt komme i gang og det skulle vise sig at være en god beslutning.

Det skal lige siges at det er min første sæson som strandjæger og det er i hvert fald ikke min sidste, denne jagtform er jo fantastisk!!

Nå men jeg fik smidt lokker ud og var klar i prammen kl. 7 og der gik ikke længe før den første and pakkede sammen og ramte vandet og jublen var stor, først troede jeg det var en troldand men det viste sig senere at det var en bjergand ny art på jagt journalen "yes"

Skuddet til den første and gjorde dog at jeg fik vanvigtigt travlt, skuddet havde fået samtlige ænder i nærheden til at lette og de væltede ind i mørket. Bom bom en gråand, så tabe patronerne i bare stres "bedste nybegynder stil", op med rivejernet og bom en gråand mere "Yes"

Så faldt der lidt ro på, der gik i hvert fald 5-10 min, men så kunne jeg høre hvinand med fuld knald på! Op med jernet og godt foran og plask en fin andrik, igen fik jeg stres da de ænder der havde sat sig lettede igen, op med pumperen og bang en forbier satans tænkte jeg, men 5 sec efter kom der en stak ænder mere og jeg skød, bang den landede på stranden, nå ikke noget at gøre ved, hen og hente den. Igen var jublen stor, en Taffeland "Yes" en ny art mere i jagt journalen!

Det var nu begyndt at blive lyst og jeg tog mit gamle Gopro kamera på i håbet om noget film, men efter 5 min gik den tør for strøm! Satans!

Men der var nok ANDet at se til for igen kunne jeg høre et par hvinænder og bang en hvin and mere! Sådan! 1 min efter kom der igen en hvinand og bang den fløj videre hmm.

Nu gik der så ca. 20 min før jeg så ænder igen, denne gang var det dog en stor flok Troldænder der kom med fuld fart og de fløj rigtig tæt på hinanden! Nå op med kanonen og til min store overraskelse faldt der 2 ned på et skud. Hen og hente og der lå hr. og fru Troldand og sov! "Yes" endnu en ny art til jagt journalen! Resten af morgen gik med et par hvinænder og et par forbier.

Mine lokkeænder var denne morgen fuldstændig ligegyldige, jeg havde simpelthen bare placeret mig perfekt, der var ikke en eneste and der slog på mine lokker, det var ren overflyv det bevirkede også til at der var en del ænder der fløj for højt eller for langt til venstre/højre.

Dette har været min hid til bedste tur på vandet med i alt 11 stykker vildt og en fantastisk måde at slutte min jagt sæsonen på.
Denne sæson har budt på mange oplevelser med i alt 9 nye vildt arter (rå, grågås, hvinand, troldand, bjergand, stor skallesluger, toppet skallesluger, taffeland og krikand)

Glæder mig tosset meget til næste sæson!


Pram på trailer med vildt parade

Foto: Getoutdoor


Til dem der er interesseret har jeg lavet en lille video fra sæsonen 2012