Området vest for Masnedø, 2010-11-20

Af: Thomas Grostøl


Fin formiddagstur sammen med Michael.

Vi sejlede ud fra Vordingborgs Sydhavn ved ottetiden. Der var ganske svag vind og det var en anelse diset. Der var forholdsvist mange fugle i området og der gik ikke lang tid før vi spottede en flok edderfugle.

Under Michaels kyndige vejledning, fik jeg sejlet ind til fuglene. De lettede som de skulle og vi skød hver en edderfugl, men desværre kunne begge fugle dykke. Vi eftersøgte fuglene i et kvarter, men vi så dem ikke komme op igen. Forbandet ærgerligt, da det ellers ville have været min første edderfugl.

Det var lidt svært at komme ordentlig ind på fuglene, da vinden løjede af, så det nærmest blev vindstille. Det fleste af de flokke vi så, kom enten på vingerne for hurtigt, eller lettede i forkerte retninger. Det lykkedes os dog at komme fint ind på to flokke havlitter, hvor jeg begge gange fik en enkelt, mens Michael lavede to dubleer. Dagens resultat blev således seks havlitter, to til mig og fire til Michael.

Jeg fik oplevet hvor hurtig man skal være med et fangstskud på dykænder, da et par af fuglene dykkede nogle gange, men heldigvis kom op næsten samme sted. Således med mine to første havlitter i båden, kunne vi sætte kurs mod havnen. Michael skulle være hjemme kl. 12, så det var kun en kortere tur vi var ude på.

På vej mod havnen så vi et enkelt marsvin, hvilket jo altid er en fin oplevelse. Der var adskillige skalleslugere i området, men modsat sidste weekend, så jeg ikke en eneste knortegås. Alt i alt en rigtig hyggelig tur, som virkelig har givet mig blod på tanden, i forhold til denne jagtform.


Havlit parade på Mopa

Foto: Thomas Grostøl