December er der tre Térs måned

Af: Thomas Andersen


De 3 tér står for Tid Til Troldænder.

Jeg havde i de seneste dage været rundt i området for at få spotte hvor de små troldfulge ville ligge i sydvesten vind. For min erfaring siger mig skal det rigtig lykkedes med troldænder skal man have spottet dem det samme sted et par dage i træk. De havde nu ligget samme sted to dage i træk så 3. dag var dagen hvor jagten skulle prøves.

Langelænderen var pakket helt op med lokkefugle. Det er her jo flere jo bedre. Så jeg har ca. 75 lokkere med ud når jeg jager troldænder. Vækkeuret ringe klokken 06,00 hundene blev hurtig luftet og så var det ellers af sted mod pladsen som var udset.
Bilen klare at få trailer og pram ned helt ned til vandet i den megen sne. Så var det eller bare ude.. jeg skulle ikke ro mere end ca. 450meter før jeg var på den plads. Lokkefuglene blev lagt ud og så var det ellers bare at vente på det skulle komme ænder på vingerne… men vente tiden var ikke lang der gik max 10 minutter før den første flok troldænder kom ind men det var stadig meget mørkt men det lykkedes da at få en fugl i vandet.. Der efter gik der stærk der var bare fugle over alt. Der kom også et par flokke af taffelænder fordi og her lykkedes det mig at lave en dublet og til min stor glæde var det to flotte andrikker. Jeg har nok skudt 15 taffelænder før men aldrig en andrik før.. Så nu var der stor glæde i prammen, det var nemlig også lykkedes at få en udfarvet bjerganddrik i prammen. Så jeg ventede lidt på om der ikke også skulle kom en hvinand forbi. De var i området men kom ikke på skud. Dagen sluttede med to gange dublet til troldænder.

Da jeg kom tilbage til bilen efter godt og vel to timers jagt havde jeg haft en af de for mig rigtig gode dage. I prammen lå 21 troldænder 3 taffelænder og 1 bjergand.
Da klokken var 09.50 sad jeg foran brændeovnen og fik lidt varme.

Denne beretning er jo bevis på, det hjælper at køre rundt og kigge i området.