En uforglemmelig weekend i det nordjyske. November 2008

Af: Mc-Fyr


Vi havde arbejdet på et stykke tid at få arrangeret en weekend i det nordjydske sammen med Iceman, Lange, Klaus T, Matrix_xl, Mc-fyr. Den weekend blev en realitet den 7. - 9. November 2008.

Vi mødtes i Langes sommerhus om Fredagen ved 16 tiden, Lange og Iceman kan kun lige have været landet der for der var så koldt derinde at det rent faktisk varmede at lade døren stå åben.Vi fik smidt noget brænde på ovnen og kørte så en tur ud for at kigge på det planlagte jagtsted og så skulle der lige handles ind til lidt aftensmad som bestod af kogt torsk med sennepssovs og hongkongpan, det var så min mad da jeg ikke kan tåle fisk.

Da vi hjemkom fra handleturen skulle maden laves, og snakken gik frem og tilbage over det høje bord som adskilte køkken og stue, pludseligt råbte Ice og Lange "WOUW" i kor, Matrix og jeg røg op af sofaerne og kiggede, de havde simpelthen tabt saltbøssen i sovsen. Lidt listigt arbejde med en teske fik det værste salt op igen og så et ordentligt skud sennepspulver skjulte ugerningen, så maden var faktisk rigtig god selvom jeg ikke kan anbefale sennepssovs til hongkongpan, især ikke i den styrke denne her var kommet op på.
En lang og hyggelig aften blev der nu taget hul på med snak fra dit og dat og lidt damn good coffee, hvorefter sengen kaldte, vi skulle på morgentræk.

Med meget søvn i øjnene kom vi op klokken kvalme Lørdag morgen, vi kom i tøjet ... nu skulle vi stifte bekentskab med nordjysk jagt, vi fik søsat alle 4 pramme, jaøh 3½ pramme, Lange og Matrix skulle tage den længste sejltur så derfor riggede vi dem til først så de kunne komme afsted i mørket. Luften drillede en hel del for lange sejlede mod åbent vand, mens Matrix på slæb gled lige på tværs ind og satte sig i klemme ved en pæl, nå men fri kom han, og efter mødet med 3. bølge råbte han :"jeg er f..... allerede gennemblødt". Vi kunne høre Matrix´s uforbeholdne mening om pramjagt tværs over søen uden problemer, mens vi fik sat lokkere ud blev der ro fra søen så de måtte også så småt være på plads. Da lokkerne var delt ud fik jeg lige en hurtig instruks i at gemme mig under det sløringsnet der var på prammen da vi lå i nogle siv.

De første ænder var i luften da det begyndte at lysne, men de ville ikke rigtigt over til lokkerne, da så de første kom så jeg forskellen på at være pramjæger og motorbådsjæger, for i samme øjeblik at de var over lokkerne røg jeg op og skød til den forreste og leverede 2 flotte forbiere, jeg fik så lige at vide at jeg skulle altså vente til de var helt inde over landingsbanen, så sagt så gjort, næste gang der kom en flok hvinænder forbi og den ene kom helt ind under lokkerne sendte jeg den i baljen, min første nordjydske and. der var ellers pænt med ænder i luften men ingen af dem ville rigtigt ind og deltage så jeg fik den ene hvinand, Ice fik en troldand og en pivand.

Lange og Matrix kom sejlende over til os hvor vi blev bekendt med den pram at Matrix var blevet udstyret med godt nok lignede en pram, men den var utæt og derfor var Matrix fuldstændigt gennemblødt og samtidigt havde de slet ikke haft en eneste and i nærheden af lokkerne.


Træk pram

Foto: ?

Den ubåd Matrix var blevet udstyret med.


Vildt parade

Foto: ?

Så de pramme der rent faktisk kunne flyde.


Dagens udbytte.


Vildt parade

Foto: ?


Nå men det var blevet tiden for at få en smule og spise, så vi kørte til sommerhuset, der holdt Klaus og sov efter en 24 timers vagt, Ice og jeg listede op foran hans bil og dyttede, det var godt nok en sjov reaktion der kom ud af det, han vågnede i hvert fald.

Efter endt morgenmad var vi en tur rundt i byen og se på en masse forskellige ting, en ting der imponerede os fynboer var fiskerihavnen, hold da op nogle store både.


Fiske kutter

Foto: ?

Tydelig forskel på en fyldt og en tom kutter.


Vi var ude og se på et andet jagtrevir Ice huserer i, godt nok et stort område med nogle møgelendige veje.
Men vi skulle hjem og påbegynde aftensmaden skulle jeg lige ind og handle noget øl til ganerne, mig og så den ekspedient var langt fra enige om hvor mange flasker der er i en kasse så det gik der lige et øjeblik med. Men tilbage i sommerhuset blev dagens ret påbegyndt, den stod på dyrekøller.


Kødet er klar

Kødet skulle selvfølgelig pakkes ind i bacon.


Pakket ind i bacon

Foto: ?


Klaus havde så læst om det der shot med bacon her på siden og forsøgte at lave sådan en sjover til os, det vil jeg i hvert fald ikke anbefale at lave af alm. bacon FØJ siger jeg.


Shots

Foto: ?


I mellemtiden var maden så blevet klar og der var dækket bord, det så bare lækkert ud.


Klar bord

Foto: ?


Aftenen gik med at snakke om vidt og bredt samt høre på Klaus` historier fra det virkelige liv på savanen, for dælen det er underholdende, vi fik selvfølgeligt det sædvanlige kaffe samt planlagt hvor vi skulle ligge om morgenen.
De havde lovet rigtig god vind så Ice vidste lige hvor vi skulle være.
Der var ikke rigtigt nogen i huset der reagerede på vækkeurernes kimen så vi kom lidt sent afsted denne morgen, men det skulle vise sig ikke at gøre noget, for vinden havde valgt ikke at lytte til meterologerne og blive i et forkert hjørne, det bevirkede at vi med møg og besvær fik sat nogle lokkere ud, de drev bare afsted i vinden selvom de havde rigeligt med lodder på, det var blevet blæsevejr må man sige.

Grundet ubådens sejlegenskaber havde vi valgt at tage Matrix med over på vores plads, så var der flere der kunne høre hans ”mayday mayday”

Dagens første chance kom ud fra den blå luft, pludseligt havde en hvinand slået landingsstellet ud lige over lokkerne, Matrix og jeg skød begge til den men den fløj ufortrødent videre, til gengæld havde Icemans funklendes nye lokker lidt en hård skæbne.

En halv times tid efter kom dagens bedste chance, 20 meter ude lige på tværs af alle 3 jægere, normalt ville det være den visse død, men 6 blanke forbiere og nogle gloser på nordjydsk var resultatet.

Vi besluttede os for at opgive iveret efter 1½ times tid for så at komme hjem til et morgenbord som Klaus skulle sørge for stod klar, det havde han sandeligt også gjort.


Klar bord

Foto: ?


Der mangler sandeligt ingenting her i hvert fald, læg lige mærke til der faktisk er torsk og rejer på det morgenbord der, det er ikke hver dag det sker. Efter at have slået mave lidt tid skulle der ryddes op efter os i huset så vi kunne komme igen en anden gang når de lovede noget bedre vind og vi havde fået noget mere søvn så vi kunne komme op om morgenen.

Inden Matrix kunne deltage i noget oprydning skulle der lige gøres nogle patroner rene for saltvand da den omdiskuterede ubåd havde bordfyldt han pose med blandede bolscher.


Klar bord

Foto: ?


Men tak for en helt igennem kanon og helt sikkert uforglemmelig weekend.


Klar bord

Foto: ?


Flot arbejde der Klaus.