En weekendtur for to

Af: Klaus T


”Du der dig” - ”Stop lige futtoget” – ”lige en nøgen pik” er bare nogle få sætninger man skal forvEente at hører, når man vælger at takke ja til en invitation til jagt på Fyn.

Men Iceman (Nicolaj) og undertegnet, valgte at sige ja tak for den indbydelse som MC-fyren (Rene´) og Matrix (Bjarne) have smidt til os, og det kom vi ikke til at fortryde.

Fredag middag mødes Nicolaj og jeg nede på DTC i Vejle, hvor vi hurtigt fik smidt alt mit grej om bag i Nicolaj´s bil, hvor hans udstyr lå i forvejen, også hans sovepose. Der kom jeg i tanke om at min lå hjemme i Mammen City. ”de har sgu nok et tæppe på Fyn” blev vi enig om, og vi begyndte vores tur mod det Fynske Ø-hav.

Inde vi kom til byen, Horne ved Fåborg hvor Rene´ bor, var vi lige inde på en rasteplads for at markerer at der nu var Dansker på Fyn, men også for at være sikker på, at vi ikke havde valgt en forkert ø, da der stod, at vi var i ”Svaneke bakker” både Nicolaj og jeg mente, at de lå sgu da på Bornholm, men åbenbart også på Fyn, dog havde de stavet det på en lidt anden måde, men vi var på Fyn og inden længe var vi fremme ved Horne, hvor vores ”base” for weekenden var.

En Spar købmand fik besøg af to jæger fra det fremmede land på den anden side af vandet, og det er åbenbart ikke noget der sker ret tit, hvorfor kommer senere. Men vi fik købt en blomst til Rene´s kone Marianne, og Rene´ fik en flaske Whisky, fløde og en pose brun farin. Så var vi klar til at finde, hvor vi skulle være.. og inden længe stod vi så ved den korrekte adresse og vi blev modtaget af 5 børn, 1 kone og 1 Bjarne…. Selve Rene´ var ikke at se… Alle var samlet på et lille sted, inde i den ny stue og alle stod og så på et skærmbillede, hvorpå der intet signal var til fjernsynet fra parabolen. Det skulle senere vise sig, at ting på Fyn ikke er som de er i Jylland, for når der blæser, ja så blæser der så vildt at parabolen flytter på sig, og alle de børn der var samlet kunne ikke se fjernsyn. Rene var ude og se om han via naboens parabol, som ikke havde flyttet sig, kunne finde den rette indstilling igen, men uden held.. ”vi ringer da bare rundt til alle på Fyn og finder en der har en sat-finder” blev Bjarne og Rene´ enig om, og som sagt så gjort, men ingen på hele Fyn havde en sådan dims, jo Tom havde en, men han tog ikke telefonen, så der blev lagt en besked som selv en Jyde ikke kunne tage fejl af ”Hej Tom, det er Rene. Min parabol virker ikke, kom og lav den”

Nu er Fyn måske ikke den største ø i Danmark, men at der ikke engang kan komme to Jyder til Øen, uden at alle ved det, kom faktisk bag på mig. Men Bjarne fik en sms hvor i der stod at ”de to Jyder havde været inde hos købmanden for at købe en blomst og en hel flaske whisky”

Jo de holder øje med hvem, der befinder sig på den Ø.

Klokken var ved at være mange og der skulle laves mad til hele forsamlingen og det stor Rene og Bjarne for. Inden længe kunne man se, dufte, og høre at de var i køkkenet og klokken 21:00 var et stort flot bord dækket op, med alt hvad et jægerhjerte kunne tænke sig…. Mad, øl, vin og sovs.

Vi satte os til bords, Rene fortalte hvad det var vi skulle have at spise, og det lød som musik i vores øre… 3 slags kartofler Brune, Hvide, og Franske, - 3 slags vildt, ”Gravand”, ”bramgås” og ”fiskehejre” – grønne bønner med bacon STOP sagde han ikke lige.

”Gravand-Bramgås-Fiskehejre”- ja ja tænkte vi, de prøver os lige af, men vi ved jo godt at de tre slags vildt ikke er jagtbare, vi grinte meget af det, og inden længe var vi ved at udtænke en plan for at når folket fra denne hjemmeside begyndte at spørge, om hvad vi fik at spise, ville vi se hvad der skete, hvis vi skrev de tre slags vildt, men ingen har overhoved spurgt.

Nå, men maden blev sendt rundt, og lige med et lød der en høj stemme-

” STOP lige futtoget”,- Nicolaj og jeg kikkede underligt på hinanden, men det betyder bare at man har fået sovs nok på Fynsk…. Jo jo Fynsk er et underligt sprog. Det skal siges at maden var rigtig god og vi blev alt for hurtigt mætte. Imens vi sad og slog mave, kom en hel skål rundt med Risalamande, vores øjne var igen blevet sulten, men tro mig, det var vores maver ikke.

Efter noget rigtig godt mad og dertil hørende rødvine, blev vi enig om, at vi lige kunne se hvordan vejret skulle blive næste dag, og hurtigt kunne vi desværre se, at vinden ikke lige ville som vi havde håbet på, men så kunne vi jo sove lidt længere om morgenen, så der var mulighed for at se lidt på Rene´s gave fra os Jyder…. Klokken 03:30 blev vi enige om, at alle skulle stille deres mobiler eller ure til at ringe kl. 10:00, da vinden med lidt held nu måske og kun måske, ville vende så vi kunne komme i læ ved nogle øer, så tiden var inde til at vi skulle finde til ro, og Bjarne havde været hjemme ved sig selv for at hente dyner og puder til hans børn og ja til mig, Tak for det Bjarne.

Bib bib bib lød det kl. 10:00 og jeg sprang ud af dynen, tog tøj på og gik ned til de andre. Bjarne sad og kikkede træt på den sofa som han havde valgt at vælge som sovested, og han kunne kun fortælle, at han havde hørt på musik hele natten, da en klokradio havde spillet hele natten. Nicolaj og jeg havde sovet godt og var klar til at høre noget mere om de planer, der var for resten af weekenden. Da vi alle var oppe, skulle vi have morgenmad, og vi sad og talte om der jo måske var mulighed for at komme ud med Rene´s skib, her engang over middag, men først ville vi lige ned og se ved vandet om der var mulighed for en tur på vandet… vi kørte der ned, og efter jeg havde lukket Bjarne ud af Nicolaj´ s store bil, kunne vi alle se at vandet ikke var så vildt og ude på 60 meter lå der to Edderfugle og vuggede på de små bølger… vi skulle af sted.

Hjem og i tøjet, ud med vores gevær og finde de rigtige patroner og så ned til det gode skib som startede med det samme og 15 min senere var vi på jagt…. Dejligt med noget frisk luft efter en lang aften og kort nat, og der var fugle nok at se på, men de var lidt for hurtigt til at gå på vingerne, men bare det at se vildt er jo godt for en jæger… Efter et stykke tid, var vi nede hvor vi havde set de to Edderfugle fra land, men de havde valgt at vælge et andet område at vugge på. Rene sejlede så ud mod en anden ø, men efter en lille time kunne vi se og mærke, at det ikke er alle der laver farvandsudsigter, der havde ret, vinden var godt nok taget af som de lovede, men den havde ikke drejet sig nok, så vi valgte at vælge havnen, frem for øen. Men det var dejligt at se, at båden bare er ligeglad med lidt bølger, og at det som er blevet lavet på skibet bare virker.

Hjem igen, af med det våde tøj og ind i sofaen og se film med ungerne, ja når vejret ikke vil som vi vil, ja så kan man jo se en film eller spille lidt på nogle Engelske fodboldkampe: Jeg valgte det jeg ved noget om, børnefilm, både Rene, Bjarne og Nicolaj sad og spillede på nettet på nogle kampe, der skulle ende uafgjort for de skulle vinde, men selv om de ikke spillede uafgjort, vandt de????? Ja, Jeg ved ikke noget.

Nå igen blev der tid til aftensmad og igen var det Rene og Bjarne der skulle lave den, og jeg siger jer, at Edderfugle bryster i whisky marinade smager som en drøm, og så fik vi noget der hedder kartoffel tzatziki, som er 2 kg fint snittet kartoffel, som bliver blancheret i noget vand, tørret på et klæde og imens de tørre, laver man en dressing af 2 liter Græsk yoghurt, 2½ spiseske Olivenolie, salt, peber og ca. 11 fed hvidløg… Mums.

Dertil fik vi så igen rødvin fra Tunesien og det smagt igen godt.

Nå men da Edderfuglene ikke skulle bruge alt whiskyen valgte vi at lave en lille Irich Coffee og så skulle vi i seng, men den ene Irisch tager den anden og vi kom i seng ved 01:00 tiden og skulle op igen kl. 07:00 og være klar til at stævne ud kl. 08:00.

Søndag morgen var vejret som det skulle være 4 M/S og fra en rigtig retning, begge Mopaer blev læsset med folk, Bjarne og Nicolaj i den ene og Rene´ og jeg i den anden. Ud af havnen det gik på fulde skrue……. Hva? hvorfor gik vi nu i stå?? Nå der var måske lidt vand i benzinen, men Rene havde kommet lidt karburatorsprit i, så det var bare det vand der sat i slangen der drillede.

Bjarne valgte at gå tæt ind under land for at komme tæt på nogle fugle, men han kom måske lidt for tæt på, og der brækkede en stift i skruen, og selvfølgelig var der ikke en ekstra, der hvor den skulle side, nå men Rene´ var snu, vi kan da bruge en bolt og som sagt så gjort, tøf, tøf på jagt igen,

Inde vi skulle alt for langt ud, ville vi lige på land for at strække ben og lette ben, og her er det så at lokalkendskabet kommer til dens ret, begge mopaer sejlede lige så stille op på land på en eller anden ø (der er jo så mange) og vupti, vi kunne gå i land. Dejligt at lige blive rettet ud igen, Men ”lige en nøgen pik”, der er sgu da fyldt med gæs på den anden side af øen.

Tilbage i bådende og af sted, Gæs er ikke de nemmeste at sejle til, men hvis de kommer ind over båden er der en chance og den tog vi…. Bang og en stor grågås pakkede sammen og den faldt i vandet tæt på os, fuck den er stor, og nu kan jeg kalde mig for gåsejæger.

Klokken var ved at være ti minutter i sejle hjem tid, så vi stævner hjem mod havnen, Nicolaj og Bjarne kom først ind, da Rene´s motor aldrig fik brugt det benzin der var i slangen, men den kunne sejle både ud og ind…. Og vi fik vildt på paraden. 3 sort ænder – 8 edderfugle (kokke) – 2 gråænder og 1 grågås.

Klokken 16:07 kørte vi fra Horne og hjem mod Jylland. I bilen snakkede vi om alle de store oplevelser vi havde haft på Fyn, og da Nicolaj og jeg skilles i Vejle, var vi begge enig om, at vi skulle ned og besøge de to Fynske havjæger igen.

Tak til Rene´ og Bjarne for en helt igennem uforglemmelig weekend, med en masse sjove og spændende oplevelser. Både på havet, ved havet og i Hjemmet.

Til slut vil jeg lige nævne, at vi fik parabolen til at virke igen, så nu er der atter ro i den gamle havjægerbolig.

Med jægerlige hilsner

Klaus T