En hjælper, hjælper en der har søgt hjælp.

Af: Rene


Hej Lars.

Hermed følger lidt rapportering omkring min oplevelse af hjælperordningen:
Jeg blev meget hurtigt kontaktet af René og igennem flere telefonsamtaler fik jeg nærmest uvurderlig information som jeg ellers skulle have brugt årevis på at tilegne mig.
Det bedste af det hele, var dog en dag på havet med Rene og en af hans kammerater.Vi sejlede ud 9.30 i Renes Mopa og henover en spændende dag, fik jeg adskillige gange set, hvordan man sejler til fugle og leder efter dykkere. Det bedste var dog den løbende snak med René omkring valg af udstyr, haglstørrelser, fuglenes opførsel i vandet og luften og alle mulige andre ting, som René løbende fik fortalt. Dagen i sig selv gav 10-12 fugle, hvilket vist ikke er så vildt igen, men jeg er yderst taknemmelig for oplevelsen og den viden der er blevet givet videre. Desværre fik min egen båd en ordentlig tur i stormen for nogle uger siden, men så snart den er fixet, skal jeg på vandet og prøve min nye viden af i praksis.
TUSIND TAK for en helt fantastisk ordning - både til strandoghavjagt.dk og til René.

Med venlig hilsen
Jacob Willems

Jeg var så manden ved rorpinden på dagen og vil da lige give mit besyv med på dagen. Forvirring skal der sjovt nok altid opstå, når jeg skal på jagt sammen med Matrix, således startede det med, at da vi havde ”kastet” hans skib i vandet, var det min tur til at få noget flydende i havnen, og efter sublimt flot bakkearbejde erfarede jeg, at ”geniet” ikke havde fået pillet lygtebommen af i farten, så det blev lige en "ommer".
Men ud det kom vi da. Vi havde da heller ikke sejlet ret længe, da jeg ud af øjenkrogen ser en måge og spørger Jacob om han spiser måger, han har ikke afsluttet ordet ”ja” før den er på vej i baljen, så var vi ligesom i gang.
Jeg havde aftalt med Matrix, at vi skulle søge på ”sandet” begge to for at indkredse nogle evt. Fugle, men nej nej, han suste mod havet og jagede som en afsindigt, mens jeg så kunne fortælle Jacob at jeg havde set nogle enkelte fugle ligge og om han var klar til at skyde, ”ja” lød svaret prompte, men han stivnede en lille smule, da vi lettede 60-70 fugle, så der gik et øjeblik. før han kunne sende dagens første fugl i vandet.
Matrix så alle de her fugle og nu ville han pludseligt godt deltage alligevel, så han kom med i vælten og fik sendt en fugl på havet som besluttede sig for at dykke. Jeg sidder stadigt og storgriner af hans overraskelse, da fuglen kom op 5 meter foran hans skib, hvor han regnede med den ville komme længere ude. Vi kunne tydeligt se hans skud på vandet og det var noget der ligner 2 meter foran fuglen.

Nå men det blev da så til at vi hellere måtte komme ind og få den medbragte suppe varmet op og få benene strukket, strukket benene fik visom det eneste, for den der fine gasflaske der var medbragt var tom, så det blev til et stykke wienerbrød i stedet, ØV ØV.
Inde på land fik vi en sludder for en sladder og Jacob fik fortalt os, at hans højeste ønske var at skyde en edderfugl han. På det tidspunkt havde vi spottet en flok der lå vest for os, så jeg sagde til Matrix, at når vi glider, går jeg på en kok, som sagt så gjort og Jacobs første kok var en realitet. Jeg tror stadigt, at han smiler, for hele hans tandsæt var i hvert fald synligt. Nå men dagen gik på hæld og vi havde haft et par gevaldige regnbyger og var derfor blevet enige om at sejle hjemad.Vi kiggede om der skulle ligge en fugl undervejs, så der sejlede jeg i mine egne tanker og forsøgte at spotte en fugl, da der lige pludseligt bag mig lød ”BANG ... BANG” kæft hvor blev jeg forskrækket. Jacobs kommentar var bare sådan lidt tørt, Jeg spiser jo måger. Det skulle blive dagens sidste stykke vildt, så vel ankommet i havn fik vi bådene op og kørt hjem. Jeg tror Jacob er glad for at varmen i hans bil virker, for han var blevet våd og frøs lidt. Men alt i alt en fortrinlig dag, med masser af smil, hjælp og en lille smule vildt.

Takker for dagen Jacob og Matrix.

Hilsen

Rene