En hurtig planlagt tur. 5. januar2007

Af: Rene Ingildsen


Det er fredag den 5. januar 2007 og jeg sidder på strandoghavjagt.dk. Jeg kan se at vejret går den rigtige vej rent vindmæssigt, så jeg får hurtigt kontaktet Daniel (Hintz), som ikke er sen til at sige: ”Jeg er klar!” selvom han skal på natarbejde.

Aftalen lyder på at mødes hos mig klokken 8, og den overholder han til punkt og prikke. Jeg har brugt den første halve time af morgenen på, at rigge ”mopa’en” klar til sejlads med 2 jægere.
Af sted går det mod det sædvanlige søsætningssted. Til min store overraskelse har havnefogeden besluttet, at fortøje en fiskekutter mellem to broer, således den spærrer for vores søsætning. Men det skal ikke forhindre en jagtdag på havet, og jeg har da et par alternative steder, så tredje sted kan bruges til noget og skibet bliver kastet i vandet i en vis ruf, for nu er de første 45 minutter smidt ud på ingen verdens ting, surt når man har købt og betalt for et havnepas for hele sæsonen dernede.


Mopa

Foto: Rene Ingildsen


Vi vælger at søge mod et rev, hvor jeg ved der er fugle. Da vi nærmer os kan vi se, at fugle er der godt nok, men at det hovedsagligt er blishøns. Idet vi snakker om blishønsene, letter der i det samme en hvinand lige op langs skibet, og den må i vandet. Sådan en chance skulle jeg da ikke misse, for at skyde en hvinand på opsøgende motorbådsjagt sker ikke hver dag. Min første hvinand blev derved en realitet. Vi sejlede lidt længere ind mod blishøneflokken, hvor Daniel flot leverede en dublé.

Vi sejlede derefter til et andet rev, hvor der var flere jægere end os. Så vi ville sejle et andet sted hen, da jeg ser en flok prikker. ”Se lige derude” siger jeg til Daniel og peger, hvorefter jeg sejler det bedste jeg har lært rundt om flokken. Indsejlingen er perfekt og båden falder helt rigtigt ned på flokken,da vi opdager bedraget, DET ER LOKKERE. Det viser så bare, hvor naturtro funklendes nye lokkere er.

Så blev det alligevel tiden at komme væk, inden de andre jægere ville komme og ytre deres bekymring for deres lokkere. Så vi gled en tur Norden Avernakø, hvor vi sejlede til nogle enkelte fugle her og der, og hver gang vi kom på skudhold, faldt der fugle i baljen. Da vi så nåede Flæskholm, sejlede vi til en fugl som jeg kunne se absolut ikke var en edderfugl. Så den fik med meget lav kropsføring, og dybt koncentreret sejlads, 40 meter, 30 meter, 20 meter, nu lettede den sgu, grågåsen kom lige op i haglene fra to velskydende skytter og måtte se sig overlistet.

Efter den oplevelse var dagen blevet så gammel, at det så småt var tiden at gå hjemover igen, da vi pludseligt faktisk var langt fra søsætningsstedet. På hjemvejen blev det dog også til nogle enlige fugle, så sejlads var det ikke bare.


Men en rigtigt god dag på havet, sammen med en anden bruger her fra strandjægersiden. Det blev til 19 stykker vildt fordelt således:

1 Grågås
1 Hvinand
3 Edderfuglehøner
12 Edderfuglekokke
2 Blishøns


parade

Foto: Rene Ingildsen