Lillebælt 8. december 2003

Af: Anders Laursen


Jeg havde på Strandjægersiden set, at Claus Lind Christensen (CLC) tilbød at uøvede havjægere kunne komme på havjagt på Kalø Vig i selskab med erfarne havjægere. Jeg tilmeldte mig straks, men desværre blæste det for meget d. 6 december hvor jagten var planlagt.

Da jeg ikke kunne på reservedagen måtte jeg melde fra. Men heldigvis fandt CLC på en plan til en jagt om søndagen. Så den 7. december kl. 03.45 kørte jeg fra Århus til Vejle. CLC var klar da jeg ankom kl. 04.45, og hurtigt fik vi pakket det sidste grej og skydepramme i CLC`s MOPA, og så gik det mod syd. Vi fik søsat MOPAen og sejlede med skydeprammene på slæb udfra havnen med kurs mod en lille ø ude i Lillebælt. Det var betryggende at CLC var lokalkendt for det var selvfølgelig bælgmørkt.

Vi lossede grej af, CLC sejlede MOPAen i skjul, og så var det tid til udlægning af lokkeænder. Det var ved at lysne, så vi lagde os ned i prammene. De tidligere dages kraftige blæst havde trykket meget vand ind i de indre dansk farvande og det var nu på vej væk, så et par gange måtte vi flytte prammene for hele tiden at have vand under kølen.

Aftalen var, at jeg skulle skyde første skud og CLC var så klar til andet skud i tilfælde af forbiere. Der kom edderfugle i flere hold og slog ned på lokkerne, jeg fik en enkelt og CLC tog sig af 2 som jeg missede. Der var utroligt mange fugle i luften, men de trak desværre noget længere ude end hvor vi lå. Men udover edderfugle så vi grågæs, gråænder og hvinænder.

Da aktiviteten først på eftermiddagen ebbede ud besluttede vi at pakke sammen, og køre hjem. Sammenfattende - det var en utrolig spændende og lærerig dag (jeg lærte bl.a. at man ikke kan klæde sig for varmt på når det gælder havjagt i december) og jeg er CLC meget taknemmelig for, at han tog sig tid til at arrangere en specialtur for mig. Jeg havde så god en oplevelse, at jeg efterfølgende har købt en brugt Havjagt 16, som jeg glæder mig til at få klargjort og anvendt.


Parade på Mopa med to pramme pakket

Foto: Claus Lind Christensen


Anders Laursen