Den vestlige Limfjord 23. september 2001

Af: Claus Lind Christensen


Dette år havde ikke budt på så mange muligheder for komme på fjorden, men denne søndag kom jeg af sted. Området var denne gang ved den vestlige del af Limfjorden, hvor der godt kunne være en del Krikænder.

Vinden var fra frisk nord-nordøst hvilket ikke var det bedste men det gik jo nok.

Fremme i god tid fik jeg lagt prammen i vandet og begav mig af sted ud til det sted hvor jeg forventede, at kunne få et par ænder for lokkerne.

Da jeg kom frem var vanddybden nu lidt dybere end jeg havde forventet, men ud kom lokkeænderne. Den vigtigste lokkeand fik jeg dog ikke lagt ud, men det kommer jeg til.

I løber af morgenen var der nu ikke så meget gang i og jeg så kun enkelte ænder, men i mørket før solopgang hørte jeg mange bekkasiner, så hvis der ikke kom ænder så var der måske en chance for at skyde lidt bekkasiner.

Efter et stykke tid kom der en flok krikænder, som fløj rundt ude over det åbne vand, frem og til bage, højt og lavt, men lige med et tog de retning af mine lokkere. Ind kom de men jeg bedømte den til at være for langt ude så jeg holdt skuddet tilbage, men da de steg op over prammen hvor jeg mente de var på skudhold, var de lidt bag mig og dermed inde over rørerne, og da jeg ikke havde nogen hund med, ja så var der ikke andet at gøre end at undlade at skyde.

Nu kommer vi så til den vigtige lokkeand - min måleand. For at sikre at jeg ikke kommer til at skyde på for langt hold har en en gråand med en snor på 30 meter og denne lokkeand plejer jeg at placere lige foran prammen så jeg har et ganske godt billede af afstanden 30 meter. Af uvisse årsager så havde jeg glemt at få denne lokkeand lagt ud , men da trækket ikke var så intens besluttede jeg mig for at få den lagt ud.
Hvad sker der så, ja jeg kunne blot konstatere at jeg havde bedømt afstanden til krikkerne helt forkert, for de havde faktisk været inden på 20 - 25 meter. Ja så blev man så bagklog !

Bekkasinerne som jeg havde hørt i mørket var der bestemt også nok af men de trak bare rundt i en højde af 50 - 60 meter, men der var nok af dem.

Efter en relativ stille morgen besluttede jeg mig for at pakke sammen, uden vildt på tasken. De 20 lokker var hurtigt pakket op i båden, hjemad det gik, men jeg havde blot roet ca. 300 meter da der kom en skeand lige hen hvor jeg havde lagt...