Skibsted fjord 3. november 2001

Af: Claus Lind Christensen


Så var hvinænderne kommet på Skibsted fjord og her skulle sæsonen, i lighed med sidste år startes.
Belært af sidste år erfaring med at ænderne ville længere ind i fjorden, nøjes jeg denne gang med blot at ro 300 - 400 meter ud på fjorden, hvor ænderne ville ligge sidste år, da vinden var nogenlunde den samme, blot lidt mere fra vest.

Jeg var på plads ca. 1½ time før solopgang, hvilket var noget tidligere end jeg plejer når det gælder hvinænder, de plejer jo ikke at være lige så morgenfriske, som f.eks. krikænder, men så var der jo tid til en kop the inden trækket startede - troede jeg da !

10 minutter efter kom den første flok, helt nede ved vandet og helt nede under horisonten, så jeg opdagede dem først da de var helt inde på fem meter. Nu var der kun et at gøre op, hurtigt op og lade ænderne trække lidt væk inden jeg afgav skud, resultatet udeblev heller ikke for sæsonens første hvinand blev tilbage på vandet.

Ud af prammen og hente anden og tilbage igen, knap havde jeg fået ryggen imod dørken før end at det gentog sin engang til, her var det blot en enkelt hvinand, som meldte sin ankomst på en afstand af 5 meter, men den fik samme skæbne som den første.

Herefter kom der en lille pause, men så gik det eller løs igen og i løbet af de første 45 minutter havde jeg fået 6 hvinænder i 8 chancer.


Udsigt fra prammen

Foto: Claus Lind Christensen


Efterhånden som det blev lyst kunne jeg konstatere, at selv hovedtrækket ikke gik hen over mig men derimod 300 meter længere ude. Skulle jeg flytte, nej jeg havde allerede fået godt med ænder og hvem ved mon ikke der skulle komme flere chancer. Det gjorde der bestemt, for selv om at langt de fleste ænder trak forbi mig så endte jeg med at have 14 ænder i prammen, hvor jeg valgte at stoppe jagten, på trods af at trækket endnu var i gang, da jeg syntes at jeg havde fået nok.

Resultatet var derfor at, jeg allerede kl. 9.00 kunne stå inde på bredden og beundre resultatet på 11 hvinænder, 2 toppede skalleslugere og en havlit.


Havlit på paraden

Foto: Claus Lind Christensen