Kattegat 28. december 2001

Af: Mikael W. Schmidt


Havde i år aftalt en todagstur i sommerhus ved Kattegat 28 og 29 december. Min bror Martin, en kammerat Michael og jeg selv. Skulle overnatte i Michaels sommerhus.

Dagen før var vi ved at aflyse grundet den noget barske vejrudsigt - men af sted tog vi altså meget tidligt om morgenen fredag. Fin køretur uden sneproblemer.

Vi ankom og fik alt pikpakket fragtet ned og ud i prammene. Vinden var ikke så slem endnu men fra det rigtige østlige hjørne. Vel ankommet til pladserne 1 km ude i Kattegat (altid en speciel fornemmelse at ligge så langt ude i de små pramme) fik vi fordelt pladser og lagde hver vores 40 hvinænder + 5 edderfugle ud, op på plads og vente. for en gangs skyld ude og på plads 1.15 time før solopgang - dejligt ikke at stresse...

En halv time før kommer de første hvinænder ind midt ude fra Havet. De kommer hurtigt med vinden men slår på mine lokkere. Jeg ligger lidt forkert da ænderne - hver gang viser det sig - slår op til den stive side. Men det går. Første and i båden. Der kommer rigtig mange og en del slår. Jeg får faktisk 4 i de fire første skud, herefter går det lidt ringere men jeg ender op med 6 hvinænder og en edderfugl, sjovt når man er limfjordsjæger til daglig. Jeg når at tænke over at skyde kokken, smuk som nogen anden fugl.

De andre får knap så mange chancer men får da 4 hvinænder og en krage..

Kl. 10.30 kommer fronten af sne ude fra Kattegat. Det ser nærmest uhyggeligt ud, og vi får travlt med indtagning af lokkere. Sneen er begyndt og ikke mindst er det blæst en del op. Nå Jafien kan klare en del så det går nok.
Da jeg når velbeholden hjem og min bror lige så, viser det sig at der er gået hul i hans båd - uhyggeligt båden var halvt fyldt med vand, ikke rart - vi skulle helt klart have roet sammen. Derfor tjek jeres både...