Århusbugten 30. december 1999

Af: Claus Lind Christensen


Dette skulle så være sæsonens første motorbådsjagt og det var Århusbugten der stod for.
Jeg startede fra Hou hvor der er en udmærkede rampe hvorfra Mopa'en blev sat i vandet.

Herefter blev kursen sat mod Tunø. Denne strækning var præget af svingende dybder, fra 5 til 15 meter vand altså ganske godt til edderfugle. Det resulterede da også i at jeg havde tre fugle da jeg nåede Tunø. Herfra gik det videre mod Samsø over dybt vand hvorfor jeg valgte at slå kalechen op og sejle for fuld fart indtil at jeg nåede Samsø.

Da der igen begyndte at komme edderfugle igen blev farten sat ned og jagten genoptaget. Hvilket hurtigt resulterede i endnu en edderfugl.

Turen gik nu ned langs Samsø's kyst hvor en på en større grund, pludselig observerede en del fløjlsænder, hvilket resulterede i to fløjlsænder i båden.

Turen gik så videre mod Svanegrunden, hvor jeg også fik lejlighed til at skyde meget grundig forbi til en edderfugl, men det skal jo også til.
På svanegrunden blev gasblusset fundet frem og den medbragte mad blev varmet, hvilket bestemt ikke var at foragte da det var temmelig koldt.

Dagen sidste edderfugl, fik jeg på turen fra Svanegrunden til Hou, så årets sidste jagt bød alt i alt på fem edderfugle og to fløjlsænder, så det var en ganske god afslutning på 1999.


Mopa på kysten

Foto: Claus Lind Christensen