Kaløvig 30. december 2003

Af: Martin Nielsen


Jeg var tilmeldt fællesjagten D. 6 december for nye strandjægere.

Vi blev derfor enige om at jeg fik tlf. nr. og E-mail adresse på Lars Hansen, for at vi kunne tage af sted på 2 mands hånd!

Vi aftalte at mødes d. 30 December kl. 5.30 i Århus (Meget tidligt når man skal køre fra Esbjerg).

Vi kørte derefter sammen mod Kaløvig i Lars bil. Vi ankom i god tid til stedet hvor bådene skulle i vandet, så der var ikke andet at gøre end at komme i det varme tøj og så af sted. Vi roede ud mod stedet som Lars havde udset sig til dagen, og gik i gang med at smide lokkerne i vandet. Og så var der jo ikke andet at gøre end at vente, troede jeg, men jeg skulle blive klogere for der gik dog ikke lang tid før vinden begyndte og drille og derfor skulle vi i gang med at flytte os lidt.

Efter en 1/2 time hvor vi kun havde set nogle edderfugle og forskellige ande arter der trak langt ude på fjorden, var der endelig en Hvinand der kom fint for ovre ved Lars side og den første fugl var en realitet! Mens Lars var ude at hente sin and kom endnu en and for bare ovre ved min side, og så var det første stykke vildt nogensinde blevet en realitet for mig, en fin Hvinandrik.

Op af formiddagen kom der enkelte fugle for og Lars fik også ram på en Brunnakke. Men edderfuglene glimrede ved deres fravær og der kom ikke en eneste på skudhold. Men det gjorde ikke noget, for det gik hen og blev et helt fantastisk flot vejr, næsten vindstille og solskin.

Et stykke over middag gik trækket helt i stå og vi besluttede at pakke sammen, og ro ind mod kysten i herligt solskins vejr. Så mange tak til Lars Hansen for en fantastisk dag, og til Claus for et godt initiativ!